Turnauskutsu

Appsit pähkinänkuoressa

Ns. ”appseja” on tehty helpottamaan turnausten järjestämistä ja yleensäkin tietojen lähettämistä ja löytämistä. Ohjelmien avulla päästään paremmin hyödyntämään mobiililaitteita ja niiden mahdollisuuksia.

Ohjelmat toimivat niin puhelimessa, tabletissa kuin tietokoneessa johtuen siitä, että ne toimivat pelkän selaimen avulla. Ohjelmat eivät siis vaadi minkään ohjelman lataamista puhelimeen tai tietokoneelle. Kaikkia mobiililaitteita ja käyttöjärjestelmien yhdistelmiä ei luonnollisesti ole pystytty testaamaan ja laitekohtaisia eroavaisuuksia voi löytyä.

Uuden turnauksen luomiseen voi siirtyä myös suoraan tästä linkistä.

Turnauskutsun mahdollisuuksia ja ominaisuuksia

 • Lomakekohtia on muutettu valinnoiksi eli kirjoittamisen tarvetta on pyritty minimoimaan
 • Turnauspaikkaa, sen osoitetta ja karttalinkkiä ei tarvitse enää kirjoittaa.. riittää, kun valitsee pelipaikan luettelosta
 • Aikaisempiin vuosiin verrattuna uuden turnauksen luonnin yhteydessä ei enää kysytä muiden joukkueiden sähköpostiosoitteita. Turnauksen järjestävän joukkueen yhteyshenkilö hoitaa lähettämisen turnauksesta itse sähköpostilla jokaiselle osallistuvalle joukkueelle. Muutos aikaisempaan vuosiin on tehty sen takia, että virheellisesti kirjoitetusta sähköpostiosoitteesta tieto tulisi takaisin joukkueen yhteyshenkilölle.
 • Turnauksen luomisen jälkeen turnauksen järjestävän joukkueen yhteyshenkilölle tulee sähköpostiin kaksi meiliä. Toisessa on matkatasaukset kuittia varten ja toisessa tiedot tuomarinimeäjää varten. Mini-ikäiset eivät pääosin käytä matkatasauksia, joten sähköpostin tai -postit voi poistaa turhina.
 • Aikaisempina vuosina tiedot tulivat kootusti lomakkeen täytön jälkeen yhteyshenkilölle. Nyt tiedot löytyvät aina appsista Junnulentiksen pääsivulta. Appsin käytöllä saadaan tiedot pysymään koko ajan ”mukana”, eivätkä tiedot ole kotikoneen sähköpostissa.
 • Turnausten löytäminen on helpompaa ja paljon monipuolisempaa erilaisilla hakumahdollisuuksilla
 • Turnauspaikat näkyvät myös kartalla
 • Turnauspaikan ikonia klikkaamalla ohjelma siirtää paikkatiedot suoraan puhelimen navigaattoriin (Google Maps) ilman osoitteiden kirjoittamista
 • Valmiit haut ylämenussa esim. näytä turnaukset tänään
 • Voit hakea useilla eri hakutavoilla.. esim. seuran, pelipaikan tai joukkueen perusteella

wpid-wp-1441954537566.png

Uuden turnauksen luominen

 1. Tarkista appsin vasemmasta yläkulmasta menusta ennen kutsun tekoa, että peliareena löytyy järjestelmästä. Jos ei löydy, niin lisää uusi turnauspaikka. Tarkasta myös, että joukkueen nimi löytyy ylämenusta.
 2. Valitse keskeltä alamenusta ”Uusi”
 3. Täytä tarvittavat tiedot
 4. Tarkista tallennuksen jälkeen, että tiedot näkyvät apsissa. Ne löytyvät ylämenusta kohdasta ”Tänään tehdyt kutsut”
 5. Lähetä sähköpostilla tieto kaikille turnaukseen osallistuville joukkueille, että kutsu on nyt tehty ja se on nähtävissä turnaustiedoissa
 6. Varmista, että osallistuvat kuittaavat saaneensa tiedon lähettämästäsi meilistä
 7. Sähköpostissasi on jonkin ajan kuluttua tulostettava kuitti matkatasauksista (10..15min)
 8. Sähköpostiisi tulee myös yhteenveto tuomarinimeäjälle lähetettävää sähköpostia varten
 9. Tulosta saamasi matkatasauslaskelma (jos matkatasauksia käytetään) kaikille turnaukseen tuleville joukkueille kuitiksi ja lisää turnauspaikalla matkatasaussummat. Summat näet appsista talletetun turnauksen tiedoista.

wpid-screenshot_2015-09-11-09-33-51.png wpid-screenshot_2015-09-11-10-41-02.png

Ylämenun vaihtoehdot

 • Seurat – lista kaikista lentopalloliiton jäsenseuroista. Valitsemalla seuran, näet kaikki ko. seuran kauden kaikki turnaukset omana listauksena.
 • Peliareenat – lista kaikista valittavissa olevista saleista. Valitsemalla listasta jonkun salin, näet ko. salin kaikki kauden turnaukset omana listauksena. Täältä voit myös lisätä ohjelmaan peliareenan, jos sitä ei listasta löydy.
 • A-pojat – Kaikki A-poikien turnaukset kauden aikana
 • F-tytöt – Kaikki F-tyttöjen tapahtumat kauden aikana
 • Tänään tehdyt kutsut – Listassa on kaikki tänään lähetetyt turnauskutsut jokaisesta ikäluokasta
 • Tänään (lista) – Kaikki tänään pelattavat turnaukset listana
 • Tänään (kartta) – Kaikki tänään pelattavat turnaukset kartalla
 • Huomenna (lista) – Kaikki huomenna pelattavat turnaukset listana
 • Huomenna (kartta) – Kaikki huomenna pelattavat turnaukset kartalla
 • Pöytäkirjapohja – Täältä voit ladata ottelun pöytäkirjapohjan turnaukseen
 • Tuomarinimeäjät – Kun olet saanut kutsun tallettamisen jälkeen sähköpostilla tiedot tuomarien nimeämistä varten, täältä voit hakea alueesi tuomarinimeäjän yhteystiedot
 • Miten luon uuden turnauksen? – Tällä sivulla on samat tiedot, mitkä näet ohjelmaa avatessasi
 • Tällä viikolla (kartta) – Kaikki tällä viikolla pelattavat turnaukset kartalla
 • Joukkueet – Kaikki tietokantaan syötetyt joukkueet

wpid-screenshot_2015-09-11-09-35-13.png wpid-screenshot_2015-09-11-09-35-42.png

Alamenun vaihtoehdot

 • Tällä viikolla – Kaikki tällä viikolla pelattavat turnaukset listana
 • Uusi – Tästä tehdään uusi turnauskutsu
 • Ensi viikolla – Kaikki ensi viikon aikana pelattavat turnaukset listana

Kartta

Karttasivuilla turnauspaikat näkyvät eri väreillä ja eri ikonilla. Värit ovat samat, kuin Junnulentiksen sivupalkissa olevat värit ikäluokittain. Karttaikonia klikkaamalla saa auton kuvan näkymään, josta pääsee suoraan puhelimen navigaattorisovellukseen olettaen, että gps on laitettu puhelimessa päälle.

Karttasivun ja eteenkin paikkatietojen ikonien lataantuminen kestää jonkin aikaa (30..50s) riippuen käytettävistä yhteysnopeuksista.

wpid-screenshot_2015-09-11-09-38-15.png

Tietojen päivittäminen omalla koneella tai puhelimessa

Appsin alamenussa olevasta ”Päivitä”-painikkeesta saat päivitettyä tietokannan tiedot omaan puhelimeen tai tietokoneelle. Tietojen tallentamisen yhteydessä tämä tapahtuu automaattisesti, mutta esim. jos katsot tietoja huomenna ja joku muu on lähettänyt sen jälkeen uusia turnauskutsuja Junnulentikseen, ne näkyvät vasta, kun painat Appsin ”Päivitä”-painiketta. Siihen asti tiedot ovat vanhoja selaimessa olevia tietoja.

Mitä jos turnaushallilla ei ole verkkoyhteyttä?

Käy ensin avaamassa Turnauskutsu-appsi Junnulentiksestä selaimeesi paikassa, missä mobiiliyhteydet toimivat. Kun täytät tiedot normaalisti hallin sisällä, antaa palvelu tallennuksen yhteydessä ilmoituksen ”_:Network error, Unable to complete sync”. Tämä tarkoittaa sitä, että tietoja ei pystytty tallettamaan Junnulentikseen. Tiedot ovat vielä tallennettuna puhelimen tai tabletin muistiin ja voit hyvin painaa ”Cancel”-painiketta keskeyttääksesi toiminnon.

Tällöin ”Päivitä”-painikkeen perässä lukee [1]. Tämä tarkoittaa sitä, että kun seuraavan kerran pääset verkkoyhteyksien päähän ja painat ”Päivitä [1]”-painiketta joko ala- tai ylämenusta, tiedot tallettuvat Junnulentikseen kunhan et poistu selaimesta kokonaan ulos.  Jos et jostain syystä halua tallettaa tietoja, niin ylämenusta löytyy painike ”Reset Changes”, millä voit tyhjentää äsken täytetyt tiedot ja ne eivät talletu Junnulentikseen.

 Huomioitavaa

 • Windows-puhelimet eivät vielä toimi palvelussa johtuen puutteellisesta HTML5 tuesta
 • Palvelu käyttää lomaketietojen lähetykseen tietokoneissa evästeitä (cookies) ja ne tulee olla sallittuina esim. selaimen asetuksista
 • Selain ei saa käyttää yksityistä Incogtino-tilaa
 • Joissakin selaimien versiossa voi käydä niin, että vaikka täyttää kaikki kohdat, niin viimeistään lähetettäessä ne tyhjenevät ja sen vuoksi tulee herja, ettei kaikkia kohtia ole täytetty. Järjestelmä on Googlen palveluihin tehty, joten Chromella toimii parhaiten.

Avainsanat: , , ,

Kategoriat: 2018-2019, A-pojat, A-tytöt, Apps, B-pojat, B-tytöt, C-pojat, C-tytöt, D-pojat, D-tytöt, E-pojat, E-tytöt, F-pojat, F-tytöt, Mini-ikäiset, Säännöt

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: