Koronaohjeistus

Olympiakomitean uusimmassa ohjeistuksessa 13.9.2021 on annettu ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun.

Ohjeistus huomioi tartuntatautilain muutoksen ja valtioneuvoston periaatepäätöksen (25.2.) vaikutukset tiloihin liittyviin rajoituksiin ja harrastuksiin. Lopulliset päätökset, joita on toiminnassa noudatettava, tekee aina asiaa käsittelevä ja valmisteleva alueellinen tai paikallinen viranomainen, joten seurojen on huomioitava kunnan ja aluehallintoviraston antamat määräykset yleisötilaisuuksien henkilömääristä ja tilojen käyttöä koskevista rajoituksista.

Valtioneuvoston exit-strategian mukaisesti sairaanhoitopiirien ja paikallisten viranomaisten ei suositella kohdistavan rajoituksia lasten ja nuorten toimintaan.

Suositukset lajien toimintaan

Suositukset terveysturvalliseen toimintaan koronaepidemian kaikissa vaiheissa:

  • Toimintaan ei osallistuta, jos on hengitystieinfektioon viittaavia oireita.
  • Yli 12-vuotiaat (vuonna 2007 syntyneet ja vanhemmat) käyttävät kasvomaskia harjoittelun ulkopuolella. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia toiminnan aikana. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.
  • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen toiminnan. Käsidesiä on oltava saatavilla toiminnan aikana.

Kaikki lentopalloliiton koronaohjeistukset löytyvät liiton sivuilta.

Kategoriat: Ei kategoriaa

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä