Suomen pojat toiseksi Akaan turnauksessa

Suomen joukkue (95-96) tuli toiseksi kansainvälisessä Leomuovi-turnauksessa Akaassa 31.8.-2.9. Ruotsi vei turnausvoiton, Viro oli kolmas, Latvia neljäs ja A-Volley viides.

Seuraavassa ovat Suomen valmentajan Pertti Honkasen analyysit Suomen maaotteluista.

31.8. Suomi – Ruotsi (1994-95) 1-3 (25-27, 25-23, 15- 25, 22-25)

Kuusikko: Toivola, Määttänen, Kaislasalo, Ropponen, Mäkinen, Kutinlahti ja Mutka.

Tiukka ottelu vuotta vanhempia ruotsalaisia vastaan. Oma vastaanottopeli hieman yskähteli mistä johtuen emme saaneet omaa hyökkäyspeliämme toimimaan. Ruotsin joukkueessa pelasi neljä 198-205 cm pituista pelaajaa ja heidän torjuntansa hieman tylsytti hyökkäystämme. Kaikilla muilla osa-alueilla pärjäsimme, mutta hyökkäyksessä Ruotsi oli meitä parempi.

Teimme ottelussa aivan liikaa virheitä mm. 16 hyökkäysvirhettä. Yritin vaihtojen kautta saada otetta peliin, mutta se ei juuri tuonut asiaan helpotusta. Ottelun paras suomalainen oli Karri Kutinlahti +6.

1.9. Suomi – Latvia 3-0 (26-24, 25-21,25-19)

Kuusikko: Toivola, Lauri Jylhä (kolmas erä Määttänen), Tihumäki, Ropponen, Mäkinen, Kutinlahti ja Mutka.

Ottelu alkoi vastustajan lievässä hallinnassa. Meillä oli periaatteessa mahdollisuus lähteä viemään ottelua heti alusta, mutta aina kun pääsimme tekemään pisteputkea, annoimme pallon vastustajalle huolimattomilla suorituksilla kenttäpelissä. Ottelun vanhetessa torjuntamme alkoi toimia hyvin ja voitimmekin torjunnat ottelussa 19-2. Vastustajan torjunnan kurittomuus teki hyökkääjillemme varsin hyviä paikkoja tappaa palloja ja passari Matti Toivola noudatti hyvin annettua taktiikkaa miten pelata.

Suomen onnistujia olivat tietysti kaikki, mutta erityisesti yleispelaajat Mäkinen +8, Määttänen +7 ja hakkuri Ropponen +6 olivat pitelemättömiä vastustajalle.

Määttäsen kentälle tulo toisen erän lopulla piristi selvästi otettamme. Maininnan arvoinen asia oli myös Tihumäen ensi esiintyminen nuorten maajoukkueessa ja saldona +7. Myös Kutinlahti keskellä onnistui hienosti +4.

1.9. Suomi – Viro 3-1 (28-30, 25-21, 25-14, 25-13 )

Kuusikko: Väisänen, Määttänen (kolmannesta erästä Vuorinen), Kutinlahti, Ropponen, Mäkinen, Kaislasalo ja Mutka.

Ottelun ensimmäinen erä meiltä meni hieman tehottomasti ja hakkasimme päätämme Viron torjuntaan (5 torjuntapistettä). Meillä oli mahdollisuutemme katkaista jo ensimmäinen erä meille, mutta jatkuvasti katkaisupalloissa teimme huolimattomia suorituksia ja niinhän siinä yleensä käy, että jos et itse erää katkaise, sen tekee vastustaja.

Toisessa erässä vaihdosta tullut Vuorinen piristi Suomen peliä ja vähitellen ottelun hallinta alkoi kääntyä meille. Ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä Viron hakkuri (Oliver Orav) oli meille pitelemätön. Koko ottelun käännekohta oli se kun aloimme saada torjunnalla häntä kiinni (7 torjuntaa hänestä).

Passarina pelannut Väisänen pyöritti Suomen hyökkäyspeliä mallikkaasti saaden hyökkääjät loistamaan. Erityisesti Ropponen tuli ”takaisin” pienten loukkaantumisten jälkeen. Hän tykitti 40 prosentin teholla pallot Viron kenttään tehden koko ottelussa vain yhden hyökkäysvirheen.

Ottelun vanhetessa olimme koko ajan askeleen Viroa edellä omassa syöttö-torjunta-puolustus-pelaamisessa. Ottelun lopussa joukkue pelasi jo jonkinlaisessa hurmoksessa taistellen palloja peliin seinien vierestäkin.

Väisänen +2, Mäkinen +9, Ropponen +14, Vuorinen +0, Kaislasalo +6, Kutinlahti +9, Määttänen +0, Mutka -2.

Merkittävää ottelussa oli se, että kahdessa viimeisessä erässä teimme vain yhden suoran virheen per erä. Viro oli meitä parempi vain vastaanotossa, kaikissa muissa osa-alueissa olimme heitä edellä.

Voiton avain oli pelaaminen joukkueena, missä koko kentällä ollut kuusikko pelasi kurinalaisesti niin vastaanotto-hyökkäys-peliä kuin torjunta-puolustus-peliäkin.

Seuraava kansainvälinen tapahtuma joukkueella on lokakuun lopulla pelattava Baltic Cup Virossa, Pärnussa. Sitä ennen keskitytään perusharjoitteluun ja syksyn turnauksista saadun informaation kautta harjoitteluun. Joukkueen päätavoite on päästä ensi keväänä pelattaviin U18 ikäluokan EM-finaaleihin.

Suomen joukkue
1. Aleksi Mutka
2. Lauri Jylhä
3. Antti Ropponen
4. Miro Määttänen
5. Kasimir Vuorinen
6. Tapio Toiviainen
7. Sakari Mäkinen
8. Jonne Väisänen
9. Samuli Kaislasalo
10. Matti Toivola
11. Tuomas Tihumäki
12. Karri Kutinlahti
Valmentaja Pertti Honkanen
Tilastot Teemu Niemelä

Leomuoviturnauksen nettisivuilta löytyvät kaikki tulokset ja parhaina pelaajina palkitut:
http://a-volley.sporttisaitti.com/pelit_turnaukset/leomuovi_tournament/

Avainsanat: , , ,

Kategoriat: 2012-2013, U18-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s