Tavoitteena pohjoismaiden mestaruudet

Kuortaneen Urheiluopistolla ratkaistaan tänä viikonloppuna lentopallossa nuorten Pohjoismaiden mestaruudet. Kuortaneelle ovat jo saapuneet Suomen joukkueiden lisäksi Englannin tyttöjoukkue sekä Färsaarten joukkueet. Muut joukkueet tulevat Kuortaneelle tämän päivän aikana.  Varsinaiset kisat alkavat huomenna perjantaina.

Suomen joukkueet ovat valmistautuneet huolella tuleviin kisoihin, koska molemmilla joukkueilla on tavoitteena Pohjoismaiden mestaruudet.

–   Poikien joukkue on ollut paljon tekemisissä keskenään ennen näitä kisoja ja olemme pystyneet harjoittelemaan kaikki ne asiat, joita pelissä tarvitaan ennen kisoja, kertoo poikien päävalmentaja Pertti Honkanen.

Tähän turnaukseen on nostettu mukaan myös kolme nuorempaa pelaajaa, joilla on mahdollisuus nähdä ja kokea pohjoismaisten kilpailujen otteet ja tunnelmat.

–   Toivottavasti saamme kilpailujen aikana nämä nuoret pelaajat sisäänajettua joukkueeseen. Se auttaa joukkuetta taas tulevissa kilpailuissa, toteaa Honkanen.

Vaikka poikien joukkue on harjoitellut tiiviisti ennen viikonvaihteen kisoja, yhteisharjoituksia ei ole ollut kovinkaan paljon. Honkanen ei kuitenkaan usko sen tuovan lisähaasteita.

–   Uskon, että aiemmalla harjoittelulla olemme saaneet kuntoon ne asiat, joita tarvitsemme tässä turnauksessa.

Honkanen  ja kakkosvalmentaja Pasi Palonen uskovat oman joukkueensa olevan vahva syötöissä, puolustuksessa ja torjunnassa.

–   Vaikka tunnemme vahvuutemme, emme missään nimessä aliarvioi vastustajiamme, vaan pyrimme omilla vahvuuksillamme otteluvoittoihin.

Poikien päävalmentaja Pertti Honkasella oli vielä hetki aikaa torstaina istua kahvikupposen ääreen, ennen perjantaina alkavia otteluja.

Tytöt valmiina mestaruuden tavoitteluun

Tyttöjen joukkueen päävalmentajana toimii Aapo Rantanen ja kakkosvalmentajana Virpi Tuokko. He molemmat uskovat vakaasti siihen, että tytöillä on mahdollisuudet mestaruuteen.

–   Tytöillä ei ole vielä ollut yhteispelejä niin paljon, kuin pojilla, mutta hyvää osaamista löytyy joukkueesta, pohtii Rantanen.

–   Haemme tässä viikonvaihteessa mestaruuden lisäksi runkoa tammikuussa pelattaviin EM-karsintoihin ja samalla harjoittelemme vastaanottosysteemiä ja pyrimme parantamaan keskihyökkäyksiä.

Tyttöjen joukkueen vahvuuksina valmentajat pitävät hyökkäystä ja kenttäpuolustusta, mutta paranneltavaakin löytyy.

–   Joukkueella on myös monia kehitettäviä osa-alueita, mutta tulevat ottelut tulevat näyttämään, miten pystymme pelaamaan pohjoismaisella tasolla, miettii Rantanen.

–   Varmaa on, että lähdemme täysillä pelaamaan.

Jessica Kesonen ja Sanna Kaakinen uskovat valmentajiensa Aapo Rantasen ja Virpi Tuokon kanssa oman joukkueensa taistelukykyyn.

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, U17-tytöt, U18-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s