Kuortaneen PM-kisat alkoivat neljällä voitolla

Kuortaneen urheiluopistolla pelattavat alle 17-vuotiaiden PM-kisat alkoivat Suomelta hienosti neljällä voitolla perjantaina. Sekä pojat että tytöt voittivat molemmat ottelunsa.

Pojat kukistivat ensin Islannin 3-0 (25-16, 25-15, 25-11) ja toisessa ottelussa Ruotsin 3-1 (25-23, 17-25, 25-20, 25-22).

– Islantia vastaan oli vähän vaikea pelata omaa peliä, kun vastustaja oli niin paljon heikompi. Ruotsi-ottelu olikin sitten ihan toisenlainen tarina, Suomen valmentaja Pertti Honkanen sanoo.

– Ruotsilla on hyvä joukkue, mutta heidän paras pelaajansa loukkasi heti ensimmäisessä erässä sormensa ja joutui pois kentältä. Ruotsin peli muuttui aikalailla ja se sai meidän pasmat sekaisin.

– Kolmannessa ja neljännessä erässä me hallitsimme ja löysimme aloitussyötöillä oikeat kohteet. Jan Helenius ja Miro Määttänen olivat laitapelaajina meidän tukirenkaita, Honkanen kehuu.

Tytöillä helpot vastustajat

Suomen tytöillä oli kaksi helpohkoa vastusta. Ensin kaatui Färsaaret 3-0 (25-7, 25-14, 25-12) ja sitten Islanti 3-0 (25-17, 25-13, 25-14).

– On aika hankala pelata tämän tapaisia joukkueita vastaan, kun heillä on rauhallisempi tempo. Meillä oli vaikeuksia helppojen pallojen kanssa ja sillä lailla tehtiin oma peli vaikeaksi. Toiseen peliin saatiin nopeaa keskipeliä toimimaan niin kuin pitikin, Suomen valmentaja Aapo Rantanen kertoo.

– Voitot ja lohkovoitto tuli niin kuin pitikin. Lauantaina pelataan suoraan välierissä ja aamulla päästään vielä harjoittelemaan. Tästä päivästä ei voi kovin hirveästi tehdä vielä johtopäätöksiä.

– Positiivisia yllättäjiä ottelussa oli keskitorjuja Daniela Öhman, joka pelasi ensimmäisen maajoukkuepelinsä ja oli tyttö paikallaan. Yleispelaaja Jessica Kosonen oli totutun räväkkä, Rantanen toteaa.

Avainsanat: , ,

Kategoriat: U17-tytöt, U18-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s