Pojille PM-kultaa ja tytöille hopeaa

Suomen pojat ottivat kultaa ja tytöt hopeaa alle 17-vuotiaiden PM-kisoissa Kuortaneella. Sunnuntain peleissä pojat voittivat Tanskan 3-0 (25-20, 25-12, 25-16) ja tytöt hävisivät Tanskalle 2-3 (15-25, 25-16, 25-18, 21-25, 11-15).

Suomen pojilla oli ottelun alussa vähän ylilatausta, mikä näkyi helppoina virheinä, joista vastustaja pääsi taas peliin mukaan. Lauri Jylhän syöttövuorolla Suomi teki kuitenkin torjumalla monta pistettä ja sai erän haltuun.

Toisessa erässä tilanne oli vielä tasan 8-8, mutta sitten Suomi repäisi Niko Haapakosken ja Jan Heleniuksen syöttövuoroilla ratkaisevan eron. Koko joukkue pelasi hyvin ja otteet alkoivat vapautua.

– Kolmannessa erässä oltiin sitten todella kovia. Peluutin keskitorjujina kahta yleispelaajaa, Santeri Sireniä ja Lauri Jylhää. Itseäkin vähän jännitti kokeilu, mutta se onnistui todella hyvin. Oli positiivinen yllätys, että meni niin hyvin. Meillä oli kentällä oikeastaan passari ja viisi yleispelaajaa. Liberoa ei tarvinnut käyttää, Suomen valmentaja Pertti Honkanen sanoo.

Haapakoski palkittiin turnauksen parhaana passarina ja Helenius parhaana yleispelaajana. Koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin yleispelaaja Miro Määttänen.

– Tämä turnaus vahvisti, että oikealla tiellä ollaan. Pojat saivat nyt kantaa vastuuta, otteet vapautuivat hiljakseen ja peli alkoi sujua.

– Tämä oli mukava tapahtuma. Kahdessa hallissa pelattiin ja yleisöäkin oli mukavasti katsomassa.

Tanskan puolustus oli rautaa

Tyttöjen loppuottelussa Tanska pysäytti Suomen voittokulun hyvällä pelillään.

– Kyllä parempi joukkue voitti. Tanskalaiset olivat terävämpiä viidennessä erässä. He puolustivat hyvin ja tekivät paljon töitä, Suomen valmentaja Aapo Rantanen toteaa.

– Me ei ihan pystytty vastaamaan Tanskan puolustukseen. Emme saaneet torjuntoja ja puolustuksia riittävästi. Vastaanotto oli myös heikohkoa kuten koko turnauksessa. Siihen pitää jatkossa löytää apuja.

Suomalaisista Jessica Kosonen oli taas terävä hyökkäyksessä kuten aiempinakin päivinä.

– Tästä mennään eteenpäin. Tanska on taas tammikuussa vastassa kun pelataan EM-karsintojen turnauksessa Kreikassa. Nyt ainakin tiedetään miten he pelaavat, Rantanen sanoo.

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, U17-tytöt, U18-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s