Suomen pojat upeasti EM-kisoihin

164657_IMG_7922Suomen poikien maajoukkue selviytyi upeasti alle 19-vuotiaiden EM-kisoihin Unkarin Kecskemetissä pelatuista EM-karsinnoista. Suomi kukisti viimeisessä ottelussaan maanantaina Kroatian murskaavasti 3-0 (25-15, 25-17, 25-19).

– On tämä hieno suoritus joukkueelta. Kyllä todella lämmittää mieltä, joukkueen päävalmentaja Pertti Honkanen nautiskeli Suomen poikien huippusuorituksesta ja EM-kisapaikan varmistumisesta.

– Joukkueella oli kova, oikeanlainen lataus. Psyykkisen huippukunnon rakentaminen onnistui hyvin koko turnauksen ajan. Myös joukkueen peli-ilo oli kohdallaan. Missään vaiheessa ei hermoiltu, ei edes hävityssä Belgia-ottelussa.

Suomella ei ole mitenkään pitkä joukkue, mutta se on hyvin tasainen. Pelaajat ovat myös erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa. Useat pelaajat pystyvät pelaamaan eri pelipaikoilla. Suomi joutui lähtemään turnaukseen ilman nilkkansa loukannutta kapteeniaan Kasimir Vuorista, mutta hänenkään poissaolonsa ei näkynyt pelissä.

– Kaikki pelaajat onnistuivat tässä turnauksessa. Aina oikeilla hetkillä joku nosti päätään ja nousi ratkaisijaksi.

– Sen voin sanoa ihan varmasti, että me olimme turnauksen paras torjunta-/puolustus-/jatkohyökkäysjoukkue. Aloituksen vastaanottojen jälkeisissä hyökkäyksissä sen sijaan on petrattavaa. Keskipelaaja Karri Kutinlahti oli turnauksen paras torjuja.

Kroatiaa vastaan hakkuri Antti Ropponen ja yleispelaaja Sakari Mäkinen saalistivat kumpikin 12 pistettä, yleispelaaja/keskitorjuja Lauri Jylhä kahdeksan ja yleispelaaja Tapio Toiviainen kuusi.

Suomi voitti turnauksessa neljä ottelua ja hävisi vain yhden Belgialle. Lohkon kaksi parasta saivat EM-kisapaikan.

– Tällaisen saavutuksen arvon tajuaa todella vasta myöhemmin. Kiitokset EM-kisapaikasta kuuluvat monelle ihmiselle. Täällä turnauksessa joukkueenjohtaja Petri Välimetsä sekä tilastoja ja analyysejä hoitaneet Tuomas Mikkola ja Petri Virtanen tekivät loistavaa työtä. Tämä on myös vielä tietynlaista aaltoa Mauro Berruton ajoista, joten häntäkin voidaan kiittää, päävalmentaja Pertti Honkanen antoi tunnustusta.

Suomen lentopallopojille tämä on jo kolmas vuosi peräkkäin, kun maajoukkue pelaa EM-kisoissa. Vuonna 2011 Suomi pelasi alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Turkin Ankarassa ja viime vuonna alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Puolan Gdyniassa. Tämän vuoden EM-kisat pelataan 12.-21.4. Belgradissa, Serbiassa ja Laktasissa, Bosnia-Hertsegovinassa.

Suomen joukkue

Jan Helenius, Karhulan Veikot, yleispelaaja
Lauri Jylhä, Kokkolan Tiikerit, yleispelaaja/keskitorjuja
Samuli Kaislasalo, Koijärven Kunto, keskipelaaja
Karri Kutinlahti, Seinäjoen Kuutoset, keskipelaaja
Aleksi Mutka, Kalevan Lentopallo, libero
Sakari Mäkinen, Vammalan Lentopallo, yleispelaaja
Miro Määttänen, Keimolan Kaiku, yleispelaaja/hakkuri
Antti Ropponen, Seinäjoen Kuutoset, yleispelaaja/hakkuri
Santeri Siren, Kalevan Lentopallo, yleispelaaja/keskitorjuja
Tapio Toiviainen, Loimaan Jankko, yleispelaaja
Matti Toivola, Nurmon Jymy, passari
Jonne Väisänen, East Volley, passari

Päävalmentaja Pertti Honkanen
Apuvalmentaja/tilastot Tuomas Mikkola
Tilastoija Petri Virtanen
Joukkueenjohtaja Petri Välimetsä

Ottelut tilastot

Valokuvia

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, EM-karsinnat 2013, U18-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s