Tarkennusta Minisääntöihin

Syksyn aikana on turnauksissa ollut pientä epäselvyyttä minisääntöjen tulkinnasta kohdassa 3.1 D-nuoret ja 3.2 E-nuoret. Tulkintaerot ovat siinä, mikä tulkitaan joukkueeksi. Osa joukkueista tulkitsee joukkueeksi kaikki pelipaikalla olevat pelaajat ja osa tulkitsee ottelun pöytäkirjaan merkityt pelaajat joukkueeksi. Kun joukkueen palaajamäärä tulkitaan eri tavalla, se aiheuttaa epäselvyyttä kiertovaihdon tulkinnassa.

Sääntöjä voi tällä hetkellä tulkita kummalla tavalla tahansa molempien tapojen ollessa oikeat. D-ikäisissä on sallittua pelata neljällä, kunhan pöytäkirjaan on merkitty vain nuo neljä pelaajaa. Samalla tavalla E-ikäisissä voi pelata kolmella. Jos pöytäkirjaan on merkitty D-ikäisissä viisi pelaajaa tai enemmän, on tällöin käytettävä sääntöjen mukaista kiertovaihtoa. Samalla tavalla E-ikäisissä, jos pelaajia on pöytäkirjassa neljä tai enemmän. Kaikissa tapauksissa joukkueiden pitää huolehtia siitä, että kaikki pelaajat saavat turnauksissa peliaikaa.

Nuorten sarjajaos käsittelee ja tarkentaa tämän sääntökohdan seuraavassa kokouksessa viikon päästä B-ikäisten alueSM-kisoissa Salossa. Ennen sääntöjen tarkennusta molemmat tulkinnat ovat oikein ja molemmilla tavoilla voi pelata.

Avainsanat: ,

Kategoriat: 2012-2013, D-pojat, D-tytöt, E-pojat, E-tytöt, Mini-ikäiset, Minisäännöt

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s