Jylhän kaksoset ovat MM-kisojen nuorinta kaartia

Mexicali, Meksiko. Jylhän kaksosveljekset Lauri ja Lasse ovat Suomen joukkueen nuorimmat pelaajat lentopallon alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa Meksikossa. Peli kulkee molemmilla mainiosti, vaikka ikää on vasta 16 vuotta.

Kannuksesta kotoisin olevat veljekset täyttävät 17 vuotta vajaan kuukauden päästä, 2. elokuuta. Valtaosa MM-kisojen pelaajista täyttää tänä vuonna 18 vuotta tai on jo täyttänyt.

Lauri pelaa Suomen joukkueessa yleispelaajana ja veli Lasse passarina.

Lasse: Silloin kun alettiin pelata kuudella pelaajalla, niin mietittiin kuka lähtisi passariksi ja se rooli tuli minulle. Passarin rooli on vaikuttanut hyvältä ja tuskin siihen tulee muutosta.

Lauri: Olen pelannut enemmän keskitorjujana, mutta haluan vaikuttaa peleissä enemmän ja saada enemmän vastuuta ja monipuolisuutta pelaamiseen ja siksi siirryin yleispelaajaksi.

MM-kisoissa Lasse jakaa passarin roolin Matti Toivolan kanssa ja molemmat ovat saaneet paljon peliaikaa. Yleispelaajia on kaikkiaan neljä ja Lauri Jylhä on erityisesti viimeisissä peleissä ollut isossa roolissa.

Urheilu-ura alkoi pesäpallosta

Laurin ja Lassen urheilu-ura alkoi pesäpallosta Kannuksen Urassa 6-vuotiaana ja sitä jatkuikin sitten kahdeksan vuotta. Kaksi vuotta sitten pesäpalloharrastus loppui. Lentopallon pariin he tulivat jo 8-vuotiaina.

Poikien isän kaveri oli lentopallovalmentaja ja hän pyysi poikia aloittamaan lentopallon pelaamisen ja sitä kautta se lähti. Poikien vanhemmat Sari ja Ilkka ovat pelanneet lentopalloa huvin vuoksi, mutta eivät kilpailumielessä. He ovat todella innokkaasti mukana poikiensa lentopalloharrastuksessa, sillä he ovat olleet ainoat suomalaiset MM-kisojen katsomossa Tijuanassa ja Mexicalissa.

Lentopalloharrastus pojilla alkoi Kälviän Tarmossa, mutta yhden kauden jälkeen pojat siirtyivät Kokkolan Tiikereihin ja C-poikien SM-sarjaan.
Aluejoukkueiden SM-kisoissa kaksosille tuli C-pojissa kultaa ja B-pojissa hopeaa ja pronssia. Vuoden 2010 alue-SM-kisojen jälkeen tuli ensimmäinen kutsu maajoukkueleirille.

Lauri aloitti maajoukkuepelit PM-kisoissa Ruotsissa 2011 ja Lasse PM-kisoissa Kuortaneella viime syksynä.

Lauri on tänä vuonna pelannut jo EM-karsinnoissa, EM-kisoissa ja nyt MM-kisoissa. Lasse ei ollut keväällä mukana, mutta valittiin MM-kisoihin.

MM-kisoissa on mukava pelata

Molemmat ovat viihtyneet MM-kisojen kansainvälisessä menossa todella hyvin.

Lauri: Täällä ei ole yhtään huonoa joukkuetta ja on mukava pelata kun on kaikki hyviä pelejä.

Lasse: Tapahtumana täällä on kaikki toiminut erittäin hyvin. Vähän on oman joukkueen taso heitellyt, mutta hyvin meillä on kuitenkin mennyt.

Lauri: Viisieräiset pelit olisi ollut hyvä kääntää itselle voitoksi, mutta tiukat pelit kertovat tietysti myös joukkueiden tasaisuudesta.

Lasse: Hävityissä viidensissä erissä annettiin alussa vähän liikaa kaulaa vastustajalle. Olisihan se pallo tosin voinut pomppia meillekin.

Lauri: Aika erilaisia joukkueita täällä on nähty, esimerkiksi Kiina ja Etelä-Korea. Eurooppalaisten joukkueiden peruspeli sen sijaan on tuttua.

Omat pelit ovat menneet hyvin

Miten kisat ovat sitten menneet Jylhiltä?

Lauri: Ihan hyvin ovat minulta omat pelit täällä menneet.

Lasse: Onhan niissä omissa peleissä tietysti ollut hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä.

Lauri: Suomen joukkue on tasainen ja kuusikot ovat vaihtuneet aika lailla eri peleihin. Meidän joukkueesta jokainen pystyy pelaamaan aloituskokoonpanossa.

Mexicalin jopa 45 asteen helteet ovat Suomen pojille uusi kokemus, mutta siitäkin on selvitty.

Lasse: Pelihallissa ei kuumuutta edes huomaa. Siellä on niin hyvä ilmastointi. Harjoitushalleissa sen sijaan on kuuma ja hiki lentää.

Lauri: Aika paljon aikaa vietetään hotellihuoneessa, mutta ihan hyvin aika on kulunut.

Lasse: Uima-altaalla voi välillä käydä pulahtamassa, mutta ei siellä voi olla 10 minuuttia kauempaa.

Tavoitteet ovat korkealla

Lauri: Tavoitteena omalla uralla on tietysti, että ensin pitäisi päästä liigaan johonkin joukkueeseen, sitten miesten maajoukkueeseen ja ulkomaille ammattilaiseksi.

Lasse: Ammattilaisuus olisi tietysti mukana juttu, mutta eiköhän sitä ole ensin lähdettävä pienemmillä tavoitteilla eteenpäin.

Jylhän kaksoset opiskelevat Kuortaneen valmennuskeskuksessa ja pelaavat ensi kaudella 1-sarjaa Kuortaneen omalla joukkueella.

Meksikon MM-kisoissa on tullut rutkasti kokemusta jo paljon isommistakin peliareenoista ja kovista kansainvälisistä peleistä.

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, MM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s