Kysymyksiä ja vastauksia nuorten sarjoista

Nyt kun kaikki sarjat ovat hyvin käynnissä SM-sarjojenkin osalta, on hyvä kerrata muutamia seikkoja säännöistä ja itse turnaustapahtumista. Ihmiset ovat kyselleet epäselvistä asioista ansiokkaasti ja tässä niitä koostettuna.

TEKNINEN PALAVERI

  • Jos joukkueet ovat ilmoittaneet etukäteen saapuvansa vasta myöhemmin itse turnauspaikalle tekninen palaveri on järkevää pitää vasta ensimmäisen ottelun jälkeen. Tällöin kaikki pystyvät olemaan paikalla ja esim. lisenssien tarkastaminen on yleensäkään mahdollista. Tällöin kaikki kuulevat asiat yhdestä suusta ja ne on voitu keskustella etukäteen läpi.
  • Teknisen palaverin käsiteltävät asiat löytyy sitä varten päivitetystä lomakkeesta. Asiat tulee käydä kaikki läpi.
  • Lisenssit tulee tarkastaa jokaisessa turnauksessa ja jokaisen joukkueen osalta ja jos niissä on jotain huomautettavaa, siitä tulee turnausvastaavan tehdä merkintä ko. yhteenvetolomakkeeseen.
  • Noin yleensäkin yhteenvetoon tulee laittaa todenmukaiset seikat ja huomiot

SÄÄNTÖASIOITA

Jonkin verran on kauden aikana keskusteltu apuvalmentajan roolista itse peleissä ja säännöt määrittelevät tämän aika yksiselitteisesti.

5.3 APUVALMENTAJA

5.3.1 Apuvalmentaja istuu joukkueensa penkillä, mutta hänellä ei ole oikeutta puuttua ottelun kulkuun.

5.3.2 Jos valmentaja joutuu luopumaan tehtävästään mistä tahansa syystä johtuen, mukaan lukien rangaistus, apuvalmentaja voi ryhtyä hoitamaan hänen tehtäviään hänen poissaolon ajaksi. Joukkueen pelikapteenin on pyydettävä tähän lupa päätuomarilta.

Ottelun aikana apuvalmentaja ei siis voi ohjata pelaajia kentällä. Aikalisät ja erätauot ovat ainoita hetkiä ottelun aikana, kun apuvalmentaja voi antaa ohjeita kentällä oleville pelaajille.

OTTELUT JA OTTELUOHJELMAT

Ottelut tulee pelata tulospalvelussa olevan otteluohjelman mukaisesti. Muutoksia ohjelmaan turnausjärjestäjän toimesta  voi tehdä vain erittäin pätevillä perusteilla. Tällöinkin muutokset ovat kaikkien osallistuvien joukkueiden hyväksyttävä. Näitä muutostarpeita voi tulla eteen esim. silloin, kun kaukaa tuleva joukkue majoittuu ja pitkän paluumatkan takia haluaisi pelata ottelut turnauksen alkupäässä.

Avainsanat: , , ,

Kategoriat: 2013-2014, A-pojat, A-tytöt, B-pojat, B-tytöt, C-pojat, C-tytöt, D-pojat, D-tytöt, E-pojat, E-tytöt, F-pojat, F-tytöt, Minisäännöt, Säännöt

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s