Salon Viesti ja Nurmon Jymy B-ikäisten Suomen Mestareiksi

Voittajat

Viikonloppuna pelattiin B-tyttöjen SM-turnaus Salossa ja B-poikien turnaus Tampereella. Tyttöjen finaaliottelussa mestaruuden otti Salon Viesti voitettuaan Nurmon Jymyn tytöt erin 2-1, poikien ottelussa mestaruuden vei Nurmon Jymy 2-0 voitolla Keimolan Kaiusta. Tyttöjen pronssia otti Euran Raiku ja poikien pronssia Oulunsalon Vasama.

Tytöillä selkeät mitalijoukkueet

Tyttöjen turnauksessa finaaliotteluihin selvinneet joukkueet Nurmo, Ylöjärvi, Viesti ja Raiku voittivat jokainen puhtaalla pelillä oman alkulohkonsa häviämättä erääkään. Lohkovoittajina ne pääsivät suoraan välieriin, kun muut joukkueet pelasivat ensin neljännesvälierät. Neljännesvälierien perustella Nurmon sai vastaansa Loimun, Ylöjärvi Lempäälän, Viesti PuMa-Volleyn ja Raiku Savonlinnan, joista ainoastaan Loimu pystyi ottamaan Nurmolta yhden erän, muut pelit päättyivät Ylöjärven, Viestin ja Raikun numeroiden valossa selkeisiin 2-0 voittoihin.

Välierissä pelasivat vastakkain Nurmo ja Raiku sekä Ylöjärvi ja Viesti. Raikun taistelu tuotti yhden erän voiton, ja muissakin erissä pisteitä tuli taistelun arvoisesti, mutta Nurmo vei kuitenkin pelin 2-1, Viesti puolestaan voitti Ylöjärven selkeästi 2-0.

Kumpikin mitaliottelu venyi kolmen erän peliksi, kuten turnauksen taso huomioon ottaen on oletettavaakin. Raiku taisteli Ylöjärveltä pronssiin riittävät kaksi erää tuloksella 2-1 (25-22, 17-25, 15-11) ja Viesti vei kullan voitettuaan Nurmon samoin erälukemin 2-1 (25-11, 18-25, 15-2).

Tyttöjen lopullinen järjestys

1. Salon Viesti

Btytöt2014_kulta_SalonViesti
2. Nurmon Jymy

Btytöt2014_hopea_NurmonJymy
3. Euran Raiku

Btytöt2014_pronssi_EuRa
4. Ylöjärven Ryhti
5. Lempäälän Kisa
6. Savonlinnan Ajo
7. Raision Loimu
8. Puma-Volley
9. Maskun Kataja
10. Laihian Luja
11. Koijärven Kunto
12. JyväsLentis

Tyttöjen All Stars

Btytöt2014_allstars

Passari Sonja Ahlqvist, Salon Viesti
keskipelaajat Daniela Öhman, Ylöjärven Ryhti ja Mira Seikkula Euran Raiku
hakkuri Piia Korhonen, Euran Raiku
yleispelaajat Ronja Heikkiniemi ja Iida Murto Salon Viesti sekä Sandra Hautala, Nurmon Jymy.

Lisätietoa turnauksesta järjestäjän sivuilta.

 

Poikien puolella taistelua

Poikien turnauksessa ei alkulohkojen voitto vielä osoittanut lopullisia mitalijoukkueita. Kaikki alkulohkot päättyivät voittajien kahteen otteluvoittoon, mutta KaLe ja Salpis joutuivat kumpikin pelaamaan yhden 2-1 pelin, kun taas NJ ja OsVa voittivat lohkonsa kahdella 2-0 pelillä. Neljännesvälieristä lohkovoittajia vastaan tulivat KeiKa, Kisko, PuWo ja KoiKu, joista pääsivät puolivälieriin KeiKa voitettuaan KaLe:n ja Kisko voitettuaan Salpiksen. Lohkovoittajat NJ ja OsVa pitivät voittajan paikkansa myös puolivälierissä.

Välierät olivatkin sitten kolmen erän taisteluja, varsinkin KeiKa ja OsVa taistelivat kolmannen erän loppuun saakka paikasta finaaliottelussa. Lopulta KeiKa vei erän 15-13, ja NJ voitti Kiskon kolmannessa eräss pistein 15-7. Pronssipelissä OsVa vei Kiskolta suoraan kaksi erää 2-0 (25-20, 25-17). Kultaottelussa NJ vei ensimmäisen erän 25-22, mutta toista erää piti taistella jatkopisteille, jotka lopulta olivat NJ:n voitoksi 30-28.

Poikien lopullinen järjestys

1. NJ-97

b_pojat_mestarit
2. KeiKa

b_pojat_hopea
3. OsVa

b_pojat_pronssi
4. Kisko
5. KaLe
6. PuWo
7. Salpis
8. KoiKu
9. VilTä
10. YlöR
11. EvJr B1
12. NaPa 1

Lisätietoa turnauksesta järjestäjän sivuilta.

01_loppuottelu02_loppuottelu01_pronssipeli02_pronssipeli03_loppuottelub_pojat_pokaali

 

Avainsanat: , , , ,

Kategoriat: 2013-2014, B-pojat, B-pojat SM-finaalit, B-tytöt, B-tytöt SM-finaalit, Ei kategoriaa

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s