Vilppulan Tähti A-poikien Suomen Mestari

Isäntäjoukkue oli tyly vierasjoukkueita kohtaan ja otti A-poikien Suomen Mestaruuden järjestämässään finaaliturnauksessa huhtikuun alussa.

Loppuottelussa vastustaja Nurmon Jymy kaatui numeroin 1–2 (25–17, 22–25, 12–15) Parkkivuoren urheilutalossa pelatussa loppuottelussa. Tähteä oli kannustamassa voittoon arviolta noin 600 katsojaa.

Haastajana loppuotteluun lähtenyt Tähti rutisti voiton silkalla tahdonvoimalla. Voitontahtoa ei vähentänyt edes se, että joukkue joutui loukkaantumisten vuoksi pelaamaan tavallisesta hieman poikkeavalla ryhmityksellä.

– Pojilla oli kova tahto voittaa. Yleisön tuki oli valtava. Eihän tuossa huutomyrskyssä voinut hävitä, joukkueen valmentaja Rauli Salmijärvi totesi pelin jälkeen.

Salmijärven mukaan joukkue sai pelata koko turnauksen vapautuneesti, koska ei kantanut ennakkosuosikin paineita. Hän on valmentanut kultajoukkuetta E-pojista asti. Yhteistä taivalta on takana jo noin kahdeksan vuotta.

Salmijärven valmentama A-poikajoukkue voitti SM-hopeaa 34 vuotta sitten, kun Tähti järjesti edellisen kerran A-poikien SM-finaalin. Nyt hopea kirkastui kullaksi. Kulta oli Salmijärven viides, sillä tyttöjen SM-kultaa hänen valmentamansa joukkue otti neljästi 1990-luvulla.

Rantaperkiön Isku otti pronssia

Rantaperkiön Isku väänsi tiukassa kolmeen erään venyneessä ottelussa lopulta SM-pronssille. Napapiirin Palloketut eivät päästäneet Iskua helpolla, sillä pohjoisen joukkue otti voiton ensimmäisessä erässä. Voitto ratkesi Tampereen joukkueelle vasta kolmannen erän jatkopalloilla numeroin 1–2 (25–22, 19-25, 15-17).

Loppujärjestys:
1. Vilppulan Tähti
2. Nurmon Jymy -97
3. Rantaperkiön Isku
4. Napapiirin Palloketut
5. Kauhavan Wisa
6. Salon Viesti
7. Oulunsalon Vasama
8. Raision Loimu A

Joukkueiden kokoonpanot ja tilastot

Juttu ja kuvat: Vilppulan Tähti

Kategoriat: Ei kategoriaa

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä