Liberosääntö A-C-sarjoissa 2018-2019

Sarjoissa käytetään kaudella 2018-2019 kv. liberösääntöä.

Tämä tarkoittaa eräkohtaisen liberon poistumista. Kaikissa liiton alaisissa sarjoissa (mestaruusliiga-2-sarjat sekä A-C-nuoret) tulee liberopelaajat nimetä ottelukohtaisesti.

Sähköisessä pöytäkirjajärjestelmässä liberot merkitään ottelukohtaisesti ottelun pöytäkirjaan. Joukkueen tulee kirjautua tulospalveluun omilla tunnuksillaan, kohdasta ’Ottelut’ avata ottelun numero, ja sen jälkeen kohta Pöytäkirja. Siinä merkitään ottelun libero/liberot sekä kapteeni. Seuraavan ottelun pöytäkirjan pelaajaluettelo käsitellään samalla tavoin, siihen voi sitten laittaa eri liberon/liberot ja kapteenin kuin edellisessä pelissä.

Ottelun aikana liberoita ei voi vaihtaa muutoin kuin nuorten sarjamääräysten kohdan 7.9.2 poikkeuksella:

7.9.2 Liberon poikkeuksellinen vaihto

Jos joukkueesta loukkaantuu kenttäpelaaja, eikä joukkueella ole vaihtopelaajia, niin siinä tapauksessa liberopelaajan voi vaihtaa poikkeuksellisella vaihdolla kenttäpelaajaksi loukkaantuneen pelaajan tilalle kesken erän, jonka jälkeen peli jatkuu normaalisti. Loukkaantumisen takia poikkeuksellisella vaihdolla pois vaihdettu pelaaja ei voi pelata enää kyseisessä ottelussa, mutta turnauksen muissa otteluissa pelaaja voi jälleen pelata pelikunnon niin salliessa.

Em. tapauksissa vaihto tehdään nykyisessä sovelluksen versiossa kirjoittamalla Kommentit-kenttään tietoa tuosta loukkaantuneesta pelaajasta ja liberon siirtämisestä hänen paikalleen, esim. ”Tilanteessa 5-12 kotijoukkueen pelaaja nro 4 loukkaantui ja koska joukkueella ei  ole vaihtopelaajia siirtyi libero nro 12 loppupeliksi pelaaja nro 4 tilalle.”

Kategoriat: Ei kategoriaa

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä