Nuoret aloittivat Baltic Cupin otteluilla Latviaa vastaan

Suomen tyttöjen ja poikien maajoukkueet aloittivat Baltic Cupin perjantaina Pärnussa, Virossa neljällä maaottelulla Latvian nuoria vastaan. Tuloksena oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Suomen 95-96-syntyneet pojat voittivat Latvian 3-1. Joukkue pelasi kurinalaista syöttö-torjuntapeliä kaikilta osin. Kasimir Vuorinen pelasi tilastojen valossa parhaan maaottelunsa +21 tehoilla. Vastaanotto toimi myös mallikkaasti Aleksi Mutkan johdolla. Mika Mäntylä oli myös vahva hyökkäyksessä ja erityisesti torjunnassa tehden kuusi tappotorjuntaa.

Vuosina 97-98-syntyneiden poikien ottelussa tuli niukka 2-3-tappio. Kahta erää Suomi hallitsi kahden passarin systeemillä ja hyvällä syötöllä. Kolmas erä oli tasainen ja yhden passarin systeemissä oli hiukan hakemista. Omien virheiden määrä kasvoi loppuerää ja loppupeliä kohden. Latvia paransi etenkin torjuntapeliään. Suomen paras oli libero Jere Syrjälä.

Suomen 96-97-syntyneille tytöille tuli reipas 3-0-voitto. Vastustajalla oli ulottuva torjunta, mutta joukkue liikkui verkkaisesti. Isoihin tilanteisiin he tekivät hyvän torjunnan, jonka pitävyyttä Suomi-tytöt huonolla menestyksellä kokeilivat. Kuitenkin hyvällä syötöllä ja hyvällä keskitorjunnalla ero tehtiin joka erässä. Hyvän maajoukkuedebyytin tekivät Neea Hoteila ja Enni Lamminen.

Nuoremmat tytöt eli 98-99-syntyneet kärsivät 1-3-tappion Latvialle. Ottelu alkoi hyvin, mutta ensimmäisen erän aikana liike väheni ratkaisevasti ja kaksi ensimmäistä erää menivät Latvialle. Ottelun edetessä peli tiivistyi ja toimivin kokoonpano alkoi löytyä. Neljännen erän hieno nousu päättyi kahteen harmittavaan omaan virheeseen ja Latvian 25-23-voittoon.

Yhteispelin puute näkyi selvästi. Suomen parhaimmistoa olivat passari Sonja Ahlqvist, yleispelaaja Ronja Heikkiniemi ja liberoksi kolmannen erän alusta siirtynyt Veda Mansikkaviita.

Avainsanat: ,

Kategoriat: 2012-2013, U15-tytöt, U16-pojat, U17-tytöt, U18-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s