Nuoret ottivat Virosta neljä voittoa Baltic Cupissa

Suomen neljä nuorten maajoukkuetta taisteli lauantaina Viron joukkueiden kanssa Baltic Cupissa Pärnussa.

Suomen nuoremmat pojat (97-98-syntyneet) voittivat Viron 3-1 (19-25, 25-19, 25-20, 25-14). Kuusikkoon pääsi nyt sellaisia poikia, jotka perjantaina olivat sivussa. Kasimir Luostarinen aloitti passarina ja myös Atte Rissanen ja Arttu Linjamäki olivat uusia pelaajia.

Ensimmäisessä erässä Viro syötti hyvin ja suomalaisten peli oli hiukan kipsissä. Toiseen erään tuli passariksi Akseli Lankinen ja Patrik Heinänen yleispelaajaksi. Heinänen oli lopulta ottelun paras suomalaispelaaja, 18 (+10). Rissanen pelasi hakkurina myös hyvin, 15 (+6). Tuomas Siirilä yleispelaajana nosti hyvin ja saalisti 13 (+10).

Molemmat joukkueet tekivät 32 pistevirhettä, mutta Suomella virheet vähenivät ratkaisevasti viidennessä erässä. Suomalaisten syöttöpeli oli kurinalaista ja toimi hyvin.

Suomen 98-99-syntyneet tytöt kävivät tiukan viisieräisen kamppailun Viron kanssa ja selvittivät sen voitokkaasti 3-2 (19-25, 21-25, 26-24, 25-20, 15-12).

Ottelu alkoi suomalaisilta vähän nihkeästi. Peli takkusi ja joukkue teki paljon virheitä. Ottelun edetessä Suomi sai oman vastaanoton kuntoon ja myös torjunta/puolustuspeli alkoi toimia.

– Koko paketti alkoi toimia hyvin ja monta pientä asiaa meni kohdalleen, valmentaja Heikki Kosonen kertoi.

Kolmanteen erään passariksi tuli Veda Mansikkaviita ja liberoksi Iina Pulkkinen. Ronja Heikkiniemi pelasi taas hyvin kuten myös Saara Holm.

Poikien vanhempi joukkue eli 95-96-syntyneet voittivat Viron 3-0 (25-21, 25-21, 25-20).

Peli oli Suomella hyvässä hallinnassa ja koko joukkue pelasi erinomaisesti. Passarina oli Jonne Väisänen, hakkurina Mika Mäntylä, yleispelaajina Lauri Jylhä ja Kasimir Vuorinen, keskitorjujina Samuli Kaislasalo ja Olli-Pekka Palomäki. Sakari Mäkinen tuli kolmannessa erässä kentälle ja pelasi hyvin.

Jylhä pelasi erinomaisen hyökkäyspelin ja sai tehotilastossa +10 pistettä. Palomäki otti komeasti viisi tappiotorjuntaa.

Suomi oli kaikilla osa-alueilla Viroa edellä, erityisesti syöttö- ja torjuntapelaamisessa.

Tyttöjen 96-97-syntyneet kukistivat myös Viron joukkueen 3-2 (19-25, 26-28, 25-16, 25-19, 15-10). Alku oli Suomelta tuskien taivalta ja aika moni pelaaja oli vaikeuksissa.

– Oli todella hienoa että voitettiin ja tärkeää, että tytöt pystyivät kääntämään pelin kulun, valmentaja Aapo Rantanen totesi.

Anna Rantala pelasi erinomaisesti ja onnistui hyvin torjunnoissa. Nelli Rantanen iski hyvin palloa lattiaan. Passari Tiia Pohjonen pystyi noudattamaan sovittua taktiikkaa mainiosti. Enni Lamminen kävi useaan kertaan syöttövaihdosta kentällä ja onnistui hyvin.

Avainsanat: ,

Kategoriat: 2012-2013, U15-tytöt, U16-pojat, U17-tytöt, U18-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s