Unkarin kukistaminen toi Suomen pojat lähelle EM-kisapaikkaa

Suomen poikien kolmas voitto EM-karsinnoissa Unkarin Kecskemetissä avasi jo porttia raolleen huhtikuun EM-kisoihin. Isäntämaa Unkari kaatui sunnuntaina upeasti 3-1 (25-23, 25-23, 17-25, 25-21).

Karsintaturnauksen viimeisessä pelissään maanantaina Suomi kohtaa Kroatian, joka on kuuden joukkueen lohkossa toiseksi viimeisenä. Jos Suomi voittaa Kroatian, niin EM-kisapaikka on varma. Kroatia voitti sunnuntaina Tanskan 3-1. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 16.00.

Suomi aloitti Unkaria vastaan seitsikolla: Jonne Väisänen, Lauri Jylhä, Sakari Mäkinen, Antti Ropponen, Samuli Kaislasalo, Karri Kutinlahti ja liberona Aleksi Mutka.  Ottelun aikana kaikki vaihtopelaajat kävivät jossain vaiheessa auttamassa joukkuetta, myös lauantaina nilkkansa pyöräyttänyt Miro Määttänen otti paikkansa seitsikossa kolmannessa erässä ja pelasi neljännen erän kokonaan.

Ensimmäinen erä oli lähes koko ajan Suomen hallintaa ja erityisesti Hakkuri Antti Ropponen oli pelipäällä. Hyökkäyspelin lisäksi Ropponen kunnostautui torjunnassa (6 torjuntaa). Torjunta olikin koko joukkueella loistava. 20 torjuntaa neljään erään on erinomainen tulos.

Toinen erä lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle, mutta erän keskivaiheilla Unkari nykäisi vaihdosta tulleen hakkurin avustuksella muutaman pisteen edelle. Erän lopulla Suomi kuitenkin tasoitti tilanteeksi 22–22 ja vei parantuneen torjunnan ja puolustuksen avustamana erän 25–23.  Erän hahmoja olivat Sakari Mäkinen ja Antti Ropponen, joka hiljensi useasti 250-henkisen katsomon.

Kolmas erä oli Unkarin hallintaa. Suomelta ei tuntunut onnistuvan mikään ja vastaavasti Unkarilta kaikki. Erä selvästi Unkarille 25–17.

Neljännessä erässä Suomi hallitsi, mutta Unkari hiosti lähes koko erän pisteen päässä. Erän lopulla Suomi oli vaan vahvempi verkolla ja vei erän riemukkaasti 25–21.

Päävalmentaja Pertti Honkanen oli erittäin tyytyväinen otteluun.

– Erityisesti henkinen vireystila oli nyt kohdallaan, Honkanen totesi. Myös 20 torjuntaa lämmitti Honkasen mieltä ja erityisesti kurinalaisuus tehdä sovittuja asioita.

Tämän päivän hahmo oli hakkuri Antti Ropponen, tehot 28/ +21. Häntä säestivät Sakari Mäkinen 12 /+3 ja molemmat keskitorjujat Samuli Kaislasalo 10/+5 (5 torjuntaa) ja Karri Kutinlahti 8/+3 (5 torjuntaa). Passarina pääosin pelannut Jonne Väisänenkin onnistui ruokkimaan tänään oikeita pelaajia tehden myös itse tehot 5/+2.

Ottelun jälkeen joukkueessa oli hyvä henki ja valmistautuminen maanantain Kroatia-otteluun alkoi heti hotellilla. Vaihdosta kentällä käynyt joukkueen toinen passari Matti Toivola, totesi ottelun jälkeen itsevarmasti, ”helppo peli”.

Toinen vaihdosta kentällä käynyt Tapio Toiviainen totesi yhtä varmasti, ” Unkari oli kova, mutta me oltiin vaan kovempia”. Molemmista kommenteista huokui kova itsevarmuus ja luottamus omaa tekemistä kohtaan.

Petri Välimetsä

Ottelun tilastot

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, EM-karsinnat 2013, U18-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s