Tyttöjen lentopallo akatemialajiksi Vuokattiin

Vuokatti Urheiluakatemian lajivalikoima laajenee ensi lukuvuoden alusta, kun tyttöjen jääkiekko ja lentopallo aloittavat omina valmennusryhminään Sotkamossa. Tavoitteena on saada kumpaankin lajiin toimivat valmennusryhmät, jotka tukevat seurojen pitkäntähtäimen tavoitteita.

Opiskelijat koostuvat Vuokatissa toimivien oppilaitosten, Sotkamon urheilulukion, KAO:n ja Vuokatin urheiluopiston, urheilijoista. Lentopalloliitossa Vuokatin hanke otetaan ilolla vastaan.

– Olemme nyt laajentamassa omaa järjestelmäämme valtakunnalliseen urheiluakatemiaverkostoon siten, että saisimme toimivia valmennusryhmiä useisiin urheiluakatemioihin tukemaan paikallista ja seudullista toimintaa. Tällä linjauksella tavoittelemme sitä, että kustakin ikäluokasta mahdollisimman laaja joukko saisi osaavaa valmennusta ja riittävän määrän harjoittelua. Tästä hyötyvät viime kädessä urheilijat ja urheilijoiden optimaalisesta kehittämisestähän tässä lopulta on kysymys, Lentopalloliiton valmennuspäällikkö Antti Paananen sanoo.

Pohjoisen alueella lentopallo on akatemialajina Oulussa ja Rovaniemellä. Lentopalloliiton pohjoisen alueen aluepäällikkö Teemu Niemelä tähdentää urheiluakatemian merkitystä alueen lajitoiminnan veturina.

– Vuokatti täydentää karttaa loistavasti tarjoamalla mahdollisuuden harjoitella määrätietoisesti kotiseudullaan. Vuokatti tulee myös olemaan tärkeässä roolissa, kun Kainuun lentopalloseurat tiivistävät yhteistyötään tyttö- ja naislentopalloilun kehittämisessä. Urheiluakatemiatoiminnan avulla pyritään nostamaan Kainuusta joukkue naisten 1-sarjaan muutaman vuoden sisällä. Tulemme jatkossa myös hyödyntämään Vuokatti-Kajaani-aluetta mm. alueleirien ja suurten turnausten pitopaikkana, Niemelä kertoo.

Viime vuosina Kainuun seuroilla on ollut haasteita saada kilpailukykyisiä juniorijoukkueita jalkeille, mutta nyt Sotkamon Jymyn, Kuhmon Kiva-Lentiksen, Kajaanin Kuohun ja Suomussalmen Palloseuran yhteistyöllä on tarkoitus kasata tehoryhmä akatemiatoiminnan avulla.

– Sotkamon Jymy ja Suomussalmen Palloseura aloittivat jo yhteistyön ja Suomussalmelta pelaa kaksi tyttöä loppukauden Jymyssä. Yhteisen menestystä hakevan joukkueen kasaaminen oli ainakin pelaajien mieleen ja yksi idea voisi olla otteluiden pelaaminen kummallakin paikkakunnalla. Mahdollisen yhtenäisen joukkueen tavoite on selkeästi toimia kainuulaisena lippulaivana ja tuoda menestystä lentopallossa. Harjoituksia olisi mahdollista pitää molemmilla paikkakunnilla ja näin saada myös näkyvyyttä lajille. Pelaajien tavoite on ollut yksimielisesti menestyminen, Sotkamon Jymyn lentopallojaoston puuhamies Jukka Mustonen sanoo.

Avainsanat: , ,

Kategoriat: B-tytöt, C-tytöt, Opiskelu

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s