Sakari Mäkinen poikien EM-kisoissa liigan pronssipelien sijasta

Belgrad, Serbia – Sakari Mäkisellä olisi ollut tällä viikolla kaksi mieluista lentopallotehtävää, joista vain toisen voi kuitenkin valita. Niinpä Mestaruusliigan pronssiottelut pelataan ilman Mäkistä ja hänet nähdään Suomen joukkueen kapteenina alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoissa Belgradissa.

– Kyllä tietysti harmittaa, että en ole nyt VaLePan mukana pelaamassa pronssipelejä, mutta nämä EM-kisat ovat sellainen kerran elämässä –juttu. Ei näitä junnuarvokisoja montaa ole, Mäkinen sanoo.

– EM-kisoista odotan, että pääsen pelaamaan kovia pelejä. Täällä ei yhtään helppoa peliä ole luvassa. Tiedetään että kovia vastustajia ovat kaikki.

Mäkinen toteaa, että peli tuntuu joukkueella sujuvan hyvin.

– Varsinkin EM-karsinnoissa näki, että koko joukkue yritti tosissaan ja näki, että pystymme haastamaan kovia joukkueita.

– Belgian turnauksessa viime viikolla Chileä vastaan pystyttiin pistämään hyvin kampoihin, vaikka se on yksi tämän ikäluokan kovimpia joukkueita. Meillä oli hyvä valmistava leiri ja päästiin pelaamaan kovia pelejä.

– Meidän joukkueemme on EM-karsintojen lyhin. Meidän ehdoton vahvuutemme on hyvä puolustuspeli. Meillä on myös ollut aika hyvät taktiikat ja olemme onnistuneet pelaamaan vahvuuksiemme mukaisesti. Aloitussyötön kanssa me saamme paljon aikaiseksi varsinkin jos vastustaja on sellainen, joka ei ole tottunut hyppysyöttöihin.

– Mitään näitä joukkueita vastaan emme ole ennen pelanneet. Venäjä on pitkä porukka, mutta se onkin lähes ainoa mitä tähän mennessä tiedetään.

Suomi aloittaa EM-kisat perjantaina ottelulla Serbiaa vastaan.

– Serbia-pelissä on varmaan katsomo täynnä ja salissa hyvä tunnelma. Yllättävän pieni se halli on, mutta kun tulee täyteen, niin varmaan on meteliä.

Sastamalasta on hyvä
ponnistaa huipulle

18-vuotias Mäkinen käy Vammalan lukiota Sastamalassa ja on Suomen joukkueen ainoa pelaaja, joka ei ole ollut Kuortaneen valmennuskeskuksessa.

– Sastamalasta on hyvä ponnistaa huipulle, kun täällä on kova liigajoukkue. On ollut tosi hyvä, että olen päässyt treenaamaan heidän kanssaan. Harjoituksissa vaaditaan paljon ja niissä on mentävä sata lasissa.

Mäkinen on nähty myös liigapeleissä kentällä.

– Ihan hyvin on kausi VaLePassa mennyt. Oli tosi helppoa päästä joukkueeseen sisään. Ei mitään vaikeuksia. Olin joukkueessa neljäs yleispelaaja ja ne kolme muuta ovat aika kovia kavereita. Enemmän tein peleissä syöttövaihtoja.

Sakarin isä on legendaarinen maajoukkuepassari Arto Mäkinen.

– Isä valmensi minua kaikki junnuvuodet ja auttaa edelleen vieläkin. Pienenä tiesin, että hän on pelannut lentopalloa, mutta vasta C-poikana aloin ymmärtää, että hän on ollut vähän kovempi kaveri, eikä vaan pelkkä liigapelaaja, Sakari Mäkinen myöntää.

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, EM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s