Belgia vei pronssit Suomelta viiden erän hurjassa taistelussa

Laktasi, Bosnia-Hertsegovina – Suomi taisteli viisi erää hurjasti EM-pronssista, mutta taistelu ei aivan riittänyt mitaliin asti. Belgia käänsi ratkaisuerän itselleen ja vei pronssit lentopallon alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Laktasissa, Bosnia-Hertsegovinassa. Peli päättyi Belgialle 3-2 (25-19, 20-25, 22-25, 25-19, 15-10).

Suomen hakkurina raatoi Antti Ropponen, joka teki hienot 15 pistettä.

– Kyllä tällä hetkellä harmittaa todella paljon. Me pelasimme kokonaisuutena hyvän turnauksen ja olisihan tässä voinut vielä sen mitalin ottaa. Tämä oli meiltä hieno turnaus ja päästiin mitalipeleihin. Upea saavutus, Ropponen sanoo.

– Viimeinen erä finaalissa meni vastustajalle, vaikka me yritettiin parhaamme mukaan taistella. Me ei luovutettu, mutta ei se vaan onnistunut. Me noustiin kuitenkin 1-8-tilanteesta 8-9:ään. Huolimattomuuteen se erä lopulta meni, Ropponen sanoo.

– Belgia paransi aloitusten vastaanottoaan erä erältä ja sai ykköshyökkäyksiään kulkemaan. Meillä oli hyvä syöttö ja alussa saatiin Belgian vastaanotto rikki.

Suomen päävalmentaja Pertti Honkanen manasi Suomen heikkoa aloitusten vastaanottoa.

– Vastaanotto meillä petti, se on ihan selvä juttu. Silloin on hyvin vaikea ottelua voittaa. Hyvä että nyt näinkin hyvin päästiin pelaamaan. Oli meilläkin toki pelissä omat hetkemme, jolloin peli kulki hienosti, Honkanen sanoo.

– Meidän on selkeästi myös parannettava omia aloituksen vastaanoton jälkeisiä hyökkäyksiä. Jos ne olisivat olleet piirun verran parempia, niin nyt meillä olisi mitalijuhlat. Vastaanotoissa ja hyökkäyksissä me olimme koko ajan Belgiaa jäljessä. Belgian syöttö oli myös parempi. Torjunnoissa me olimme parempia, mutta torjunta- ja puolustuspelillä ei otteluita voiteta.

Suomi aloitti pronssiottelun seitsikolla, jossa passarina pelasi Jonne Väisänen, hakkurina Antti Ropponen, keskitorjujina Samuli Kaislasalo ja Karri Kutinlahti, yleispelaajina Sakari Mäkinen ja Lauri Jylhä sekä liberona Aleksi Mutka.

Peli alkoi tasaisesti, mutta 8-8-tilanteesta Belgia meni kolmen pisteen johtoon. Suomi otti aikalisän 10-14-tilanteessa, mutta Belgian hallinta jatkui hyvillä torjunnoilla ja nopealla laitahyökkäyspelillä. Suomi ei päässyt taisteluun kunnolla mukaan ja hävisi erän selvästi 19-25.

Toiseen erään Suomi sai upean alun pahoilla aloitussyötöillä ja rynnisti 8-1-johtoon. Rautainen ote pelistä jatkui ja Suomi johti jo 21-13, kun Belgia alkoi kaventaa eroa Arno van de Velden pahoilla syötöillä. Belgia nousi jo kahden pisteen päähän 21-19, mutta Suomi hoiti erän lopulta kotiin 25-20.

Toisen erän aikana Miro Määttänen tuli Jylhän tilalle yleispelaajaksi ja jatkoi kolmannessa erässä kentällä tappiotilanteeseen 9-12, jolloin Kasimir Vuorinen tuli puolestaan hänen tilalleen. Suomi roikkui pitkään Belgian perässä ja onnistui vihdoin tasoittamaan tilanteessa 22-22. Ropposen hyvät syötöt veivät Suomen lopulta komeaan voittoon. Viimeisen syötön Ropponen veti ässänä kenttään.

Belgia lähti taas vahvasti neljänteen erään ja karkasi heti alusta. Se johti 8-5 ja 18-10 ja lopulta päätti erän lukemiin 25-19. Ratkaisu venyi viidenteen erään.

Se alkoi Belgian rajulla repäisyllä 6-0-johtoon. Suomi nousi hurjasti taistellen pisteen päähän tilanteessa 8-9, mutta kiri ei riittänyt loppuun asti. Belgia vei viimeisen erän 15-10 ja samalla pronssimitalit.

Suomen pistemiehet

Sakari Mäkinen 22
Antti Ropponen 15
Lauri Jylhä 7
Samuli Kaislasalo 5
Miro Määttänen 4
Karri Kutinlahti 4
Jonne Väisänen 4
Kasimir Vuorinen 2

Ottelun tilasto

http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=25241

Venäjä löi Puolan finaalissa

Laktasi, Bosnia-Hertsegovina – Venäjä otti kultamitalit lentopallon alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa. Se löi loppuottelussa Puolan 3-1 (25-16, 25-18, 22-25, 25-21).
Loppuottelun verkkotuomarina oli suomalaiserotuomari Kenneth Aro.

EM-kisojen loppujärjestys:

1. Venäjä
2. Puola
3. Belgia
4. Suomi
5. Turkki
6. Ranska
7. Italia
8. Itävalta
9. Slovenia
10. Bulgaria
11. Serbia
12. Bosnia-Hertsegovina

EM-kisasivut:
http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=596&PID=1254

Avainsanat: , , ,

Kategoriat: 2012-2013, EM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s