A-poikien SM-finaalit Rovaniemellä 4.-5.5.2013

AP Finaalit 2013Tulevana viikonloppuna pelataan A-poikien kovatasoiset SM-finaalit Rovaniemellä Lapin Urheiluopistolla. Suomen lentopalloliitto myönsi A-poikien SM-lopputurnauksen järjestelyoikeudet Napapiirin Palloketuille. Turnauksen järjestelyoikeudet ovat osoitus Napapiirin Pallokettujen pitkäjänteisestä ja laadukkaasta junioritoiminnasta, turnaus on jatkoa viime keväänä hyvin järjestetyille B-poikien SM-finaaleille.

Turnaukseen osallistuu 12 SM-sarjan parasta joukkuetta, viikonlopun aikana pelataan yhteensä 32 ottelua ja turnaus huipentuu sunnuntai-iltapäivän loppuotteluun. Pohjois-Suomesta turnaukseen ovat selvinneet NaPa ja Oulunsalon Vasama.

Turnauksessa nähdään Suomen mieslentopallon tulevaisuuden tähtiä, mm. poikien alle 19-vuotiaiden EM-kisapelaajat kokonaisuudessaan sekä lähes kaikki alle 20-vuotiaiden maajoukkuepelaajat. Näistä osa on jo esiintynyt mestaruusliigassakin.

NaPan A-poikien joukkue on todella iloinen ja kiitollinen lentopalloliiton päätöksestä. Vaikka turnausta ei järjestetä joukkueen varsinaisessa kotisalissa niin kyllä Lapin Urheiluopisto ja kotikaupunki tuo turnaukseen lisää säpinää.

”Mahtavaa, että päästään A-pojille järjestämään kauden päätapahtuma ja unohtumaton kokemus kotiyleisön edessä. Tämä on iso juttu joukkueelle ja koko seuralle.Kausi on osoittanut, että kaikki on mahdollista. Nyt valmistaudutaan huolella, harjoitellaan ja hiotaan peliä, niin ollaan sitten valmiina kotiyleisön edessä. Joukkueen selkeä tavoite on parantaa viime vuoden 4.sijaa siis olla mukana mitalipeleissä.” toteaa A-poikien päävalmentaja Sami-Pekka Laukkanen.

Joukkuetiedot

Joukkuetiedot löytyvät NaPan turnaussivuilta

Tulospalvelu ja tilastot

Tulospalvelu toimii turnauksen aikana nonstoppina eli tulokset päivitetään sitä mukaa, kun ottelut päättyvät. Sarjataulukot päivittyvät automaattisesti aina viiden minuutin välein. Otteluohjelmaa ei päivitetä turnauksen aikana. Tällä kaudella pilotoidaan nuorten finaaleissa tilastoinnin kokeilua eli samaa tilastointia, mitä on käytetty kaudella myös A-poikien sarjassa. Tilastointi on yksinkertainen plusmiinus tilasto eli pisteeseen päättynyt suoritus tilastoidaan. Tilastoyhteenveto päivitetään Junnulentiksen kisasivuilla portaittain.

Tulospalvelusivu

Otteluohjelma

Tilastot

Mitalit 2000-luvulla

A-poikien kausi 2012-2013

A-pojat aloittivat syyskauden ensin tasonmittausturnauksilla, mistä joukkueet jaettiin tason mukaisesti eri pooleihin (A-E). Joukkueita oli yhteensä 20 joten jokaisessa poolissa pelasi neljä joukkuetta. Syksyllä pelattiin kaksi poolikierrosta ja keväällä kaksi eli yhteensä neljä kierrosta. Viimeiseltä poolikierrokselta ansaitsi kuusi parasta joukkuetta paikkansa nyt pelattavaan SM-finaaleihin.

 • Ylihärmän Junkkari
 • Hurrikaani
 • Alahärmän Kisa
 • Pieksämäen Tsemppi
 • Napapiirin Palloketut
 • Keimolan Kaiku

Loput kuusi joukkuetta raivasivat tiensä finaaleihin huhtikuussa pelattujen välierien kautta.

 • Savonlinnan East Volley
 • Oulunsalon Vasama
 • Littoisten Työväen Urheilijat
 • Korson Veto
 • Vammalan Lentopallo
 • A-Volley

Sijoittuminen eri poolikierroksilla ja pelatut ottelut

Viimeinen poolikierros ja joukkueiden sijoittumiset välieriin näkyvät alla olevasta kaaviosta.

Avainsanat: , , ,

Kategoriat: 2012-2013, A-pojat SM-finaalit

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s