Suomen nuorten peli romahti huikean alun jälkeen

Tijuana, Meksiko. Suomi pelasi kaksi erää aivan loistavaa lentopalloa Ranskaa vastaan nuorten MM-kisoissa Tijuanassa. Sen jälkeen peli romahti ja Ranska vei ottelun 3-2 (21-25, 23-25, 25-11, 25-14, 15-9).

Kevään EM-kisoissa Suomi kukisti Ranskan 3-1 ja ranskalaiset tulivat peliin selvästi revanssi mielessä. Alku ei heiltä näyttänyt hyvältä, mutta lopulta se revanssi tuli varsin kirkkaasti. Suomi kuitenkin sai kahden erän voitosta yhden sarjapisteen Iranilta otetun pisteen lisäksi.

– No, se nyt ei paljoa lohduta. Harmittaa ihan hirveästi. En ole pettynyt pelaajiin vaan pääasiassa itseeni, kun en löytänyt oikeita keinoja. En ole ikinä ennen hävinnyt tällaista peliä. En kerta kaikkiaan tuntunut löytävän oikeaa ratkaisua pelin parantamiseksi, Suomen päävalmentaja Pertti Honkanen sanoi.

– Kaksi erää pelattiin todella loistavasti, mutta sen jälkeen ei oman pelin rytmi pysynyt ja oma hyökkäyspeli tukehtui täysin. Huonoista passeista tehtiin järkyttävä määrä virheitä. Kaikkiaan tehtiin 14 suoraa hyökkäysvirhettä ja lyötiin 15 kertaa torjuntaan. Aloitussyöttö meillä oli kohtalaisen hyvä ja vastaanotto oli erinomainen läpi ottelun.

– Meillä on vielä pelejä jäljellä ja jokainen minuutti ja mahdollisuus harjoitteluun käytetään hyväksi. Lauantaina meillä on peli Ruandaa vastaan ja se pitää voittaa, jos halutaan neljännesvälieriin.

Antti Ropponen iski tehokkaasti

Suomi aloitti seitsikolla, jossa oli passarina Lasse Jylhä, yleispelaajina Sakari Mäkinen ja Kasimir Vuorinen, keskipelaajina Samuli Kaislasalo ja Karri Kutinlahti, hakkurina Antti Ropponen ja liberona Aleksi Mutka.

– Ropponen piti meitä hengissä hyökkäyspäässä. Kaislasalo oli toinen hyvä pelaaja tänään, Honkanen sanoi.

Ropponen teki pelissä 16 pistettä, joista yksi tuli torjunnalla ja loput hyökkäyksillä.

– Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä hyvää lentopalloa, mutta kolmannessa erässä ote löystyi. Me yritettiin pitää samaa fiilistä yllä, mutta ei onnistuttu. Hyökkäystehot laskivat ja tuli turhia virheitä, Ropponen kertoi.

– Omaan peliini olen tyytyväinen, mutta lentopallo on joukkuepeli. Voitto ja kolme pistettä olivat ihan otettavissa tästä ottelusta.

Suomen ote alussa oli todella vahva ja aloitussyötöt purivat ensimmäisessä erässä mukavasti ja myös hyökkäys alkoi toimia alun neljän torjuntaan lyönnin jälkeen. Suomi oli niskan päällä koko ajan ja vei erän upeasti 25-21 Kaislasalon iskiessä ässäsyötöllä viimeisen pisteen.

Toinen erä oli tiukkaa kamppailua ja johto vaihteli joukkueelta toiselle. Ranska tasoitti Suomen kolmen pisteen johdon tilanteessa 21-21. Suomen varma, kylmähermoinen pelaaminen toi taas erävoiton, kun Mäkinen paukautti eräpallon kenttään 25-23.

Ranska karkasi kolmannen erän alussa 8-2-johtoon Suomen huonojen hyökkäysten avulla. Suomi yritti tiukentaa otettaan, mutta mikään ei oikein onnistunut ja Ranska kuittasi aina Suomen hyvätkin hetket. Erä sujahti Ranskalle nopeasti 25-11.

Ranska jatkoi vahvasti neljännessäkin erässä, puolusti ja torjui terävästi Suomen hyökkäyksiä. 8-5-tilanteesta se rynnisti jo 13-5-johtoon. Tämä kahdeksan pisteen ero kasvoi vielä kolmella ja Ranska vei erän tylysti 25-14.

Viimeisessä erässä Suomi nousi jälleen taisteluun. Erä oli tasan vielä 7-7-tilanteessa. Siinä Ranska otti kuitenkin ensin kaksi pistettä kaulaa ja karkasi siitä lopulta hyvien torjuntojen ja Suomen virheiden ansiosta erävoittoon 15-9.

Suomen pistemiehet

Sakari Mäkinen 17
Antti Ropponen 16
Kasimir Vuorinen 8
Samuli Kaislasalo 8
Lasse Jylhä 5
Karri Kutinlahti 4
Peetu Mäkinen 2
Miro Määttänen 1

C-lohkon loput ottelut

29.6.
14.00 Ranska – Venäjä
17.00 Ruanda – Suomi
30.6.
14.00 Venäjä – Ruanda
17.00 Iran – Ranska
1.7.
17.00 Ruanda – Iran
19.00 Suomi – Venäjä
Ajat ovat paikallista aikaa. Siihen kun lisää 10 tuntia, niin saadaan Suomen aika eli klo 14.00 Meksikossa on 24.00 Suomessa.
MM-kisojen nettisivut:
http://www.fivb.org/EN/volleyball/competitions/U19/2013/

Twitter:
@kimmo_nurminen
@FIVBBoysU19
#FIVBBoysU19

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, MM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s