Huimalla suorituksella Suomen nuorille piste Iranilta

Tijuana, Meksiko. Suomi aloitti nuorten MM-kisat Meksikossa huimalla taistelulla Irania vastaan. Yksi turnauksen ennakkosuosikeista joutui todella koville, mutta vei lopulta viisieräisen trillerin 3-2 (25-15, 25-18, 21-25, 25-27, 15-8).

Suomelle 2-3-tappio kuitenkin tiesi yhtä sarjapistettä, joka voi olla erittäin arvokas, kun lohkon lopullista järjestystä lasketaan.

– Nyt päästiin aika lähelle maksimitulosta, mitä tällaista joukkuetta vastaan voidaan tehdä. Pari erää oli vielä hakemista, kun emme tunteneet Iranin joukkuetta. Neljännen erän voitto 27-25 oli todella huikea juttu. Tämä taistelu valmentaa meitä hienosti tuleviin peleihin. Eihän tätä parempaa enää olisi ollut kuin voitto, Suomen tyytyväinen päävalmentaja Pertti Honkanen hehkutti.

– Virheitä tehtiin todella vähän, vain neljä virhettä erää kohden. Torjunta- ja puolustuspelaaminen toimi hyvin, vaikka rajat siinäkin tulivat vastaan. Me pelattiin niillä mitä meillä on. Me ei anneta koskaan ilmaisia pisteitä vastustajalle.

– Torjunnat hävittiin 8-17, mutta Iran on meitä keskimäärin 10 senttiä pidempi joukkue.

Suomen aloituskokoonpanossa passarina pelasi Lasse Jylhä, hakkurina Antti Ropponen, keskipelaajina Samuli Kaislasalo ja Karri Kutinlahti, yleispelaajina Sakari Mäkinen ja Kasimir Vuorinen sekä liberona Aleksi Mutka.

– Täytyy antaa tunnustusta passareille, täydensivät hyvin toisiaan. Jylhä pelasi hyvin ja Matti Toivola tuli aina hyvin vaihdosta kentälle.

– Kaikki pelaajat olivat tilastojen mukaan aivan järkyttävän tasaisia. Jos jonkun haluaa nostaa esiin, niin Kaislasalo pelasi kyllä hyvän ottelun. Pitkät miehet, Kaislasalo ja Kutinlahti pelasivat molemmat myös hyvän puolustuspelin, mutta niin teki koko joukkuekin.

Suomi lähti otteluun hyvällä asenteella ja ensimmäistä erää mentiin piste pisteeltä tilanteeseen 14-14. Sen jälkeen Suomen peli romahti. Iran repäisi eroa omilla hyvillä suorituksilla ja Suomen haparoinnilla vastaanotoissa ja hyökkäyksissä. Aloitussyötön tehoja olisi kaivattu myös rutkasti lisää.

Toisessa erässä Iran nosteli edelleen Suomen aloitussyöttöjä helposti ja kehitteli tehokkaita hyökkäyksiä. Iranin torjunta otti myös hyvin kiinni Suomen iskuja. Penkiltä haettiin apuja ja otettiin passariksi Matti Toivola, yleispelaajaksi Lauri Jylhä ja hakkuriksi Peetu Mäkinen. Iran runnoi kuitenkin erän 25-18.

Jylhä ja Mäkinen jäivät kentälle myös seuraavaan erään, tosin Vuorinen palasi pian Jylhän tilalle. Suomi taisteli mukavasti ja johti parilla pisteellä useaan otteeseen erän alussa. Iran kuitenkin piti erää tasaisena ja käväisi sekin vuorollaan kärjessä. Suomi innostui erän lopussa todella hienoon taisteluun ja johti jo 23-18 ja kolmen heikomman pallon jälkeen vei erän 25-21.

Neljännessä erässä kamppailu jatkui tasaisena 12-12-tilanteeseen, mutta Akbar Valaein syöttövuorolla Iran kahmaisi seuraavat kuusi pistettä. Suomi ei lannistunut vaan nousi tasoihin tilanteessa 22-22 ja venytti ratkaisun jatkopalloille. Erä päättyi riemukkaasti Suomelle 27-25.

Ratkaisuerässä Iran otti 3-0-johdon ja jatkoi siitä vakuuttavasti keulilla 6-2, 9-3, 10-5, 13-6 ja erävoittoon 15-8.

Suomen pistemiehet

Samuli Kaislasalo 13
Sakari Mäkinen 13
Peetu Mäkinen 9
Kasimir Vuorinen 8
Karri Kutinlahti 7
Antti Ropponen 3
Lasse Jylhä 2
Lauri Jylhä 2

C-lohkon loput ottelut

28.6.
14.00 Suomi – Ranska
17.00 Venäjä – Iran
29.6.
14.00 Ranska – Venäjä
17.00 Ruanda – Suomi
30.6.
14.00 Venäjä – Ruanda
17.00 Iran – Ranska
1.7.
17.00 Ruanda – Iran
19.00 Suomi – Venäjä
Ajat ovat paikallista aikaa. Siihen kun lisää 10 tuntia, niin saadaan Suomen aika eli klo 14.00 Meksikossa on 24.00 Suomessa.
Ottelut tilasto:
http://www.fivb.org/vis_web/volley/BU192013/pdf/P2-003.pdf

MM-kisojen nettisivut:
http://www.fivb.org/EN/volleyball/competitions/U19/2013/

Twitter:
@kimmo_nurminen
@FIVBBoysU19
#FIVBBoysU19

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, MM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s