Suomen nuoret nousivat upealla taistelulla voittoon Ruandasta

Tijuana, Meksiko. Suomen nuorten lentopalloilijoiden kantti kesti juuri oikeassa paikassa, kun viisieräinen taistelu Ruandan kanssa oli päätöshetkillä. Ruandalla oli jo neljä ottelupalloa, mutta Suomi käänsi ne kaikki itselleen, meni lopulta upealla taistelulla erävoittoon 19-17 ja otti ensimmäisen voiton Meksikon MM-kisoissa.

Samalla Suomi otti jo vahvan otteen paikasta MM-kisojen neljännesvälieriin, kun Ruanda jäi kolmen pisteen päähän Suomesta lohkon jumbotilalle. Suomen voittolukemat ottelussa olivat 3-2 (21-25, 25-18, 25-21, 16-25, 19-17).

– Nyt ratkaisi rohkeus. Me olimme rohkeampia ja henkisesti valmiimpia ottamaan voitto. Meillä oli halu tappaa palloja ja me otettiin viidenteen erään myös viisi tappotorjuntaa, Suomen päävalmentaja Pertti Honkanen sanoi.

Kamppailu oli todella hankala, kun Ruanda pisti vaikeilla aloitussyötöillä ja kovilla hyökkäyksillä Suomen ahtaalle ja vei kaksi erää ja melkein kolmannenkin.

– Meillä oli pari upeaa nousua pelissä, kolmannessa ja viidennessä erässä. Viidenteen erään kentälle tullut ketju hoiti homman hienosti kotiin.

– Ruandalla oli niin paha aloitussyöttö, että harvoin näkee. Kaksi pelaajaa iski niin tautisen kovaa leijasyöttöä, että ei meinattu saada millään ylös.

Ruandalla oli myös hurja hakkuri Samuel Niyogisubizo, joka sai ottelussa peräti 67 passia ja teki niistä 31 pistettä ja kaksi muuta pistettä vielä torjunnalla.

Kutinlahti oli poissa vatsasairauden takia

Keskitorjuja Karri Kutinlahti ei pystynyt pelaamaan ottelussa vatsataudin takia. Aloituskokoonpanossa keskitorjujina olivat Samuli Kaislasalo ja Tapio Toiviainen, yleispelaajina Sakari Mäkinen ja Lauri Jylhä, passarina Lasse Jylhä, hakkurina Antti Ropponen ja liberona Aleksi Mutka.

Matti Toivola tuli passariksi ensimmäisen erän puolivälissä ja Jylhä tuli taas takaisin neljännessä erässä. Mäkisen tilalle tuli Kasimir Vuorinen muutamassa erässä ja viidennessä erässä yleispelaajina olivat Lauri Jylhä ja Miro Määttänen. Passarina oli Lasse Jylhä.

Kovimmat suoritukset ottelussa tulivat Ropposelta ja Lauri Jylhältä.

– Lauri Jylhästä näkyi jo aamun harjoituksissa sitä mitä pitikin. Olen iloinen että hän onnistui. Hänellä sekä hyökkäys että vastaanotto toimivat ja hän otti muutamia tappotorjuntoja tärkeisiin paikkoihin, Honkanen kehui.

– Ropponen puolestaan oli kuin kyläpäällikkö ja löi meille palloa kenttään silloin kun oltiin ahdingossa. Ropposen tappoprosentti (50 %) on kansainvälisen tason suoritus.

– Toivola pelasi myös hyvin ja teki jätkille hyvät lyöntipaikat. Hyökkäystehot meillä olivat ihan hyvät, mutta vastaanottojen kanssa oli ongelmia. Libero Aleksi Mutkan vastaanotto oli hyvä (68 %), ja ilman sitä me oltaisiin hävitty peli. Toiviaisen torjunnat ja aloitussyötöt loivat myös meille saumat voittoon.

Lauri Jylhän hyökkäys toimi

Lauri Jylhä teki pelissä 18 pistettä ja Ropponen 21. He olivat Suomen selkeästi parhaat pistemiehet.

– Ihan hyvin se meni. Passareiden kanssa on löytynyt sopivat temmot, Jylhä totesi.

– Meille tämä ei ollut aivan parhaita pelejä, mutta löydettiin onnistunut kuusikko loppuun ja pystyttiin hoitamaan voitto kotiin.

Jylhä joutui muiden aloitusten vastaanottajien tavoin kovaan pommitukseen.

– Ruanda tuli kovalla syötöllä läpi ottelun, mutta viidennessä erässä se nousi jo aika hyvin. Ruandan syöttö oli vähän erilaista kuin yleensä nähdään, ihan hyvin se leijaa. Ruandan hakkuri pelasi myös hyvin ja teki lujasti töitä.

Ruandan alku oli vahva

Ruanda aloitti pelin vahvasti halliten ensimmäistä erää hyvillä aloitussyötöillä ja kovalla hyökkäyspelillä. Ruanda vei koko erää alusta alkaen ja vain aivan lopussa Suomi pääsi kaunistelemaan lukemiksi 25-21, kun Ruanda oli johdossa jo 21-11 ja 24-17. Suomen pisteistä 12 tuli Ruandan virheillä.

Suomen peli alkoi kulkea toisessa erässä, mutta aivan erän loppua lukuun ottamatta Ruanda antoi tiukan vastuksen suomalaisille. Erä Suomelle lopulta selvästi 25-18.

Kolmas erä oli pitkään Ruandan hallussa, mutta Suomi tasoitti 20-20 ja rutisti siitä 25-21-voittoon. Ruandan syötöt aiheuttivat edelleen vaikeuksia Suomen vastaanotolle.
Ruanda otti neljännen erän alkuun tyrmäävän 6-0-johdon. Se oli Suomelle liikaa kurottavaksi ja Ruanda vei erän 25-16.

Ratkaisuerässä Ruanda otti hyvän otteen heti alusta ja oli välillä jo neljänkin pisteen johdossa. Ensimmäinen Ruandan ottelupallo tuli tilanteessa 14-12 ja sen jälkeen niitä seurasi vielä kolme lisää. Suomen ensimmäinen ottelupallo oli tilanteessa 17-16 ja toinen kerta ratkaisi pelin. Antti Ropponen iski ässäsyötöllä erän poikki pisteissä 19-17 ja otteluvoiton Suomelle.

Suomen pistemiehet

Antti Ropponen 21
Lauri Jylhä 18
Samuli Kaislasalo 9
Sakari Mäkinen 8
Tapio Toiviainen 4
Miro Määttänen 3
Kasimir Vuorinen 2
Matti Toivola 1

Tilasto:
http://www.fivb.org/vis_web/volley/BU192013/pdf/P2-021.pdf

C-lohkon loput ottelut
30.6.
14.00 Venäjä – Ruanda
17.00 Iran – Ranska
1.7.
17.00 Ruanda – Iran
19.00 Suomi – Venäjä
Ajat ovat paikallista aikaa. Siihen kun lisää 10 tuntia, niin saadaan Suomen aika eli klo 14.00 Meksikossa on 24.00 Suomessa.
MM-kisojen nettisivut:
http://www.fivb.org/EN/volleyball/competitions/U19/2013/

Twitter:
@kimmo_nurminen
@FIVBBoysU19
#FIVBBoysU19

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, MM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s