Venäjä löi Suomen nuoret – seuraavaksi vastaan Brasilia (4.7. klo 03:00)

Tijuana, Meksiko. Suomen taistelu Venäjää vastaan toi muutamia hyviä hetkiä ja onnistumisia, mutta voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Venäjä löi Suomen lentopallon nuorten MM-kisojen viimeisessä alkulohkon ottelussa Tijuanassa 3-0 (25-14, 25-15, 25-20).

Samalla varmistui se, että Suomen vastustaja keskiviikkona Mexicalissa pelattavissa neljännesvälierissä on lajin mahtimaa Brasilia. Voittaja etenee puolivälieriin ja häviäjä pelaa jatkossa sijoista 9-16.

– Täytyy katsoa millainen joukkue Brasilialla on ja tutkia sen peliä tarkemmin. Siitähän se valmistautuminen lähtee. Hankalaa tulee tietysti olemaan, mutta totta kai Brasiliaakin vastaan lähdetään kamppailemaan voitosta, Suomen päävalmentaja Pertti Honkanen sanoi.

Venäjä-pelin avausseitsikkoon päävalmentaja Honkanen valitsi passariksi Matti Toivolan, hakkuriksi Peetu Mäkisen, keskipelaajiksi Samuli Kaislasalon ja Tapio Toiviaisen, yleispelaajiksi Lauri Jylhän ja Miro Määttäsen sekä liberoksi Aleksi Mutkan. Lasse Jylhä tuli passariksi toisen erän puolivälissä. Kasimir Vuorinen kävi kentällä myös toisessa erässä.

– Meidän pelissä oli paljon hyvää. Toinen ja kolmas erä olivat puoleen väliin saakka tasaisia. Positiivista oli meidän hyökkäyksemme. Määttänen ja Jylhä pystyivät lyömään riittävän korkealta ja kovaa vastustajan isoa torjuntaa vastaan. Mäkinen sai hyvää tuntumaa kansainvälisestä pelistä ja väläytteli ajoittain. Vastaanoton kanssa meillä oli ongelmia. Jylhä onnistui, muut eivät, Honkanen totesi.

– Ei tappioon voi tietenkään olla tyytyväinen, ei missään nimessä, mutta meillä oli tiedossa, että Venäjä on niin kova joukkue, että sitä on vaikea voittaa. Se on Euroopan mestari ja lukeutuu maailman parhaisiin joukkueisiin. Venäjän varmuus tuli pelissä näkyviin. Kun Venäjä tekee kovan suorituksen, niin ne ovat siinä varmoja.

Miro Määttänen pelasi nyt turnauksen ensimmäisen kokonaisen pelin yleispelaajana, iski hienosti ja nosti aloituksia.

– Onhan Venäjä isokokoinen joukkue ja tulee korkealta ja kovaa. Se sopii kyllä minulle ihan hyvin, että saa lyödä kovaa ja pitkää torjuntaa vastaan, Määttänen sanoi.

– Aloituksen vastaanotoissa ei ollut suuria ongelmia. Pari kaveria heillä syötti kyllä kovia hypäreitä.

Ensimmäinen erä oli Venäjältä tylyä kyytiä alusta alkaen, heti 4-0-johtoon ja siitä samaa vauhtia loppulukemiin 25-14.

Toisen erän Suomi aloitti selvästi terävämmin kuin ensimmäisen ja oli tasoissa vielä 13-13-tilanteessa. Sen jälkeen peli kuitenkin romahti ja Suomi sai enää kaksi pistettä, kun Venäjä kahmi 12. Loppulukemat 25-15.

Kolmannessa erässä Suomi tuli pikkuisen jäljessä koko ajan, mutta taisteli hyvin ja sai meksikolaisyleisönkin puolelleen erän lopussa. Venäjän varmuus ei kuitenkaan pettänyt ja erä heille 25-20.

Suomen pistemiehet

Lauri Jylhä 11
Miro Määtänen 11
Peetu Mäkinen 6
Samuli Kaislasalo 4
Tapio Toiviainen 2
Matti Toivola 1

Tilasto:
http://www.fivb.org/vis_web/volley/BU192013/pdf/P2-039.pdf

Neljännesvälierät 3.7.

Tijuana
12.00 Argentiina – Meksiko
14.00 Kuuba – Belgia
17.00 Kiina – Chile
19.00 Puola – Turkki
Mexicali
12.00 Iran – Egypti
14.00 Venäjä – USA
17.00 Brasilia – Suomi (4.7. klo 03.00 Suomen aikaa)
19.00 Etelä-Korea – Ranska
Jos Suomi voittaa ottelunsa, niin puolivälierien vastustaja on ottelun Kiina-Chile voittaja. Jos Suomi häviää, niin vastaan tulee saman otteluparin häviäjä ottelemaan sijoista 9-16.

MM-kisojen nettisivut:
http://www.fivb.org/EN/volleyball/competitions/U19/2013/

Twitter:
@kimmo_nurminen
@FIVBBoysU19
#FIVBBoysU19

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, MM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s