Pertti Honkanen: 11. sija MM-kisoissa on kova saavutus

Mexicali, Meksiko. Päävalmentaja Pertti Honkanen on tyytyväinen joukkueensa esitykseen alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa Meksikossa..

– 11. sija tässä turnauksessa on kova saavutus. Kansainvälisessä lentopalloliitossa FIVB:ssä on 220 jäsenmaata ja pelkästään selviytyminen tänne on jo todella iso juttu, Honkanen sanoo.

– Oli tämä hieno turnaus kerrassaan. Tietyllä tavalla tämä vetää aika nöyräksi, kun näkee kuinka suuri turnaus tällainen MM-kisaturnaus oikein on. Sitä alkaa pikku hiljaa ymmärtää miten isossa tapahtumassa me olimme mukana.

– Yleisarvosanaksi antaisin meille 8-. Pikkuisen paremmalla pelillä olisimme voineet pelata sijoista 1-8, mutta sitä saa mitä ansaitsee…

– Arvostan valmentajana tämän turnauksen ja saavutuksen korkealle. On mahtavaa päästä näihin turnauksiin mukaan ja voittaa niissä otteluita.

– Tästä MM-turnauksesta saavat oppia sekä pelaajat että valmentajat. Täältä tulee paljon uusia asioita harjoitteluun nuorten valmennuskeskukseen Kuortaneelle. Eihän sen parempaa voi olla kuin nämä kokemukset täältä.

– Oli todella kiva pelata erilaisia joukkueita vastaan. Oli Ruandaa, Egyptiä, Brasiliaa, Etelä-Koreaa…

– Meillä oli hyviä pelejä ja totta kai olen tyytyväinen. Ainahan sitä toivoisi toki parempaa ja sehän se on liikkeelle paneva voima, joka siivittää harjoitteluun jatkossa, Honkanen sanoo.

Suomen maajoukkueen kesäurakka ei lopu MM-kisoihin vaan heti perään ovat edessä Euroopan nuorten olympiafestivaalit (EYOF) 15.-19.7. Utrechtissa, Hollannissa. Suomi lähtee sinne samalla joukkueella kuin oli MM-kisoissakin. Turnauksessa pelaavat Euroopan kahdeksan parasta maata ja Suomi sai paikan turnaukseen EM-kisojen neljännellä sijalla.

Kaislasalo joukkueen työmyyrä

Suomen MM-kisajoukkueen työmyyrä oli keskitorjuja Samuli Kaislasalo. Hän pelasi Suomen kaikkien MM-otteluiden kaikki erät ainoana koko joukkueessa libero Aleksi Mutkan lisäksi.

– Kyllä tämä oli minulta paras turnaus tähän mennessä. Varsinkin alku meni hyvin. Torjunta oli aika hyvää ja varsinkin tappotorjuntoja tuli mukavasti. Alkusarjassa ja Brasilia-ottelussa myös hyökkäys toimi hyvin. Viimeisissä peleissä se hiukan hiipui, Kaislasalo arvioi.

– Nämä ovat olleet todella hienot kisat ja hyvin järjestetyt. Kyllä tällaisiin kisoihin voisi tulla uudestaankin.

– 11. sijaan ei oikein voi olla tyytyväinen. Oma tavoitteeni oli, että me päästään kahdeksan parhaan joukkoon. Vähintään yhdeksänneksi olisi pitänyt päästä, mutta kyllä tämä hyvä turnaus meiltä oli kaiken kaikkiaan.

– Suomi saa taas mukavasti tunnettuisuutta maailmalla lentopallon parissa. Meillä oli paljon kovia pelejä maailman huippumaita vastaan kuten Iran, Brasilia ja Venäjä, Kaislasalo sanoo.

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, MM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s