C-poikien SM-kulta Kiuruveden LuomuWolleylle

Kuortaneella pelattiin viikonloppuna kauden 2014-2015 SM-finaalit 12 joukkueen voimin. Otteluita pelattiin samoin kuin tytöillä 32 kappaletta ja kultamitalijoukkue selvisi sunnuntaina 15:30

samaan aikaan tyttöjen finaalin kanssa pelatussa loppuottelussa. Lauantaina pelattiin ensin neljä kolmen joukkueen alkulohkoa, neljännesvälieräottelut sekä puolivälierät. Sunnuntaina pelattiin kaikki välierät ja sijoitusottelut.

Alkulohkon peleissä ei koettu yhtään alkuasetelmista poikkeavaa lohkojärjestystä, vaan kaikki pelit päättyivät rankingjärjestyksen mukaisesti. Tiukinta peliä pelattiin vähän yllättäen A-lohkossa, missä pelasi alkuasetelmien mukaan 1, 8 ja 9. Kaikissa lohkon otteluissa jouduttiin pelaamaan pitemmän kaavan kautta eli kolme erää.

Neljännesvälieristä jatkoon menneet joukkueet (Kempeleen Lentopallo, Vilppulan Tähti, VaLePa C-Max, Keimolan Kaiku) olivat kaikki lohkonsa kakkosia eli yhtään yllätystä ei nähty vielä tässäkään vaiheessa. Ainoa kolmen erän ottelu nähtiin ottelussa KeiKa 1 vs Jankko, jonka KeiKa voitti tiukan kahden ensimmäisen erän jälkeen 2-1 (25-21, 22-25, 15-7)

Lauantain illan huipennukseksi pelattiin vielä puolivälierät lohko ykkösten ja neljännesvälieristä selvinneiden joukkueiden välillä. Vieläkin jouduttiin odottamaan ensimmäistä yllätystä turhaan, sillä jatkoon menivät Kiuruveden Luomuwolley, Raision Loimu, Kauhavan Wisa ja Napapiirin palloketut. NaPa oli ainut joukkue, joka joutui pelaamaan kaikki kolme erää KeiKa:a vastaan numeroin 2-1 (21-25, 25-17, 15-4)

Välierissä pelattiin jo isoista panoksista ja se näkyi myös vähän kentällä pienenä alkuhermostumisena. Parhaiten hermot piti LuoWolla joka paransi selkeästi peliä lauantailta ja voitti NaPan selkeästi 2-0 (25-13, 25-10). Tiukempi vääntö käytiin KaWin ja Loimun välillä. Loimulta kesti puolitoista erää saada kone käyntiin ja kun se lähti, oli tilanne toisessa erässä jo 21-9. Ihan ei Loimun kiri riittänyt ja ottelu päättyi 2-0 (25-18, 25-21) KaWille.

Mitalipelit olivat molemmat tasaisia vääntöjä. Loimu hallitsi pronssiottelussa ensimmäistä erää, mutta NaPa nousi vielä tasoihin toisessa erässä. Kolmas erä meni Loimun pienoisella hallinnalla ja päättyi lopulta Loimun voittoon 2-1 (25-16, 22-25, 15-11). LuoWon hallitsi finaalipelin molempien erien alkuja, mutta KaWi tuli aina erän lopulla tasoihin.  LuoWo tosin väänsi molempien erien loput itselleen ja ansaitsi Suomen mestaruuden voittamalla KaWin 2-0 (25-23, 26-24) ja juhlat lähtivät käyntiin.

Loppusijoitukset poikien SM-finaalissa olivat (suluissa viimeisen 6. poolikierroksen sijoitus).

1. Kiuruveden Luomuwolley (1.)
SAMSUNG CSC
(Kuvaaja Sanna Help)
2. Kauhavan Wisa (2.)
CP SM-2 KaWi
3. Raision Loimu (3.)
CP SM-3 Loimu
(Kuvaaja Merja Kaartosalmi)
4. Napapiirin palloketut (5.)
5. VaLePa C-Max (10.)
6. Kempeleen Lentopallo (8.)
7. Vilppulan Tähti (4.)
8. Keimolan Kaiku (6.)
9. Loimaan Jankko (14.)
10. Sodankylän Tähti-Volley (7.)
11. Nurmon Jymy-01 (14.)
12. Korian Ponsi (12.)

Turnauksen All-Stars pelaajiksi valittiin maajoukkuevalmentajien ja joukkueiden esitysten perusteella:

#8 Feodor Ivanov P, LuoWo
#8 Oskari Keskinen YP, KaWi
#7 Vili-Valtteri Help YP, LuoWo
#4 Joonas Kukkonen H, LuoWo
#10 Rumpus Kairi KT, Loimu
#1 Mikko Räsänen KT, LuoWo

SAMSUNG CSC
(Kuvaaja Sanna Help)

Lopulliset ottelutulokset

Tilastot

Kisaviikonlopun valokuvat

Avainsanat: , , , , , ,

Kategoriat: 2014-2015, C-pojat SM-finaalit

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s