C-tyttöjen SM-finaalit ratkottu – Suomen mestariksi Salon Viesti.

Kuortaneella pelattiin viikonloppuna kauden 2014-2015 SM-finaalit 12 joukkueen voimin. Otteluita pelattiin yhteensä 32 kappaletta ja kultamitalijoukkue selvisi sunnuntaina 15:30 pelatussa loppuottelussa. Lauantaina pelattiin ensin neljä kolmen joukkueen alkulohkoa, neljännesvälieräottelut sekä puolivälierät. Sunnuntaina pelattiin kaikki välierät ja sijoitusottelut.

Alkulohkon peleissä koettiin tytöissä ehkä yksi yllätys, kun lohkojen ykkösiksi rankatuista joukkueista Pieksämäen Tsemppi jäi vähän yllättäen lohkonsa viimeiseksi. Toisaalta olihan välierien pienistä ristiinpelaamisista johtuen viimeisen 6. pooliturnauksen 4,5 ja 6 sijoittuneet joukkueet ajautuneet samaan alkulohkoon ja jo etukäteen tiedettiin lohkon olevan tasainen. Varkauden NMKY ponkaisi näin D-lohkossa piikkipaikalle ja sai näin huilivuoron neljännesvälieriin. Tiukkaa peliä oli myös B- ja C-lohkoissa, missä pelattiin useampia kolmen erän otteluja. Neljännesvälierissä ainoana alkulohkojen kolmospaikalta ponnisti puuolivälieriin Euran Raiku-00 kukistamalla Nurmon Jymyn tiukassa ottelussa 2-0 (25-23, 25-22). Muut neljännesvälieristä jatkoon menneet joukkueet olivat alkulohkonsa toiseksi sijoittuneet eli Jyväslentis, Savonlinnan Ajo ja Liedon Parma Ator.

Seuraavana vuorossa oli tiukka puolivälieräkierros ja siellä koettiin samoin muutama yllätys, kun Jyväslentis pudotti Littoisten Työväen Urheilijat tiukan taiston jälkeen 2-1 (25-22, 19-25, 15-8). Pienoinen ennakkosuosikki Salon Viesti sai tehdä täyden päivätyön Savonlinnan Ajon kanssa ensimmäisessä erässä, mutta voitti kuitenkin kaksi seuraavaa erää selvin numeroin ja koko ottelun 2-1 (20-25, 25-8, 15-7). Lohkoykkösistä ainoastaan Varkauden NMKY selvitti tiensä välieriin kukistamalla EuRan suoraan 2-0 lukemin (25-23, 25-19). Loimaan Jankko joutui myös pelaamaan kolme erää Liedon Parmaa vastaan voittaen lopulta 2-1 (18-25, 25-12, 15-9). Välieräpareiksi muodostui näin Viesti vs VaNMKY ja Jankko vs Jyväslentis.

Välierissä jouduttiin molemmissa otteluissa pelaamaan paikasta finaaliin kolme erää. Viesti voitti omansa 2-1 (18-25, 25-12, 15-8) ja Jankko 2-1 (19-25, 25-22, 15-10). Mitaliotteluissa ei nähty enää ihan tiukkoja otteluita ainakaan eräpisteiden valossa ja Viesti voitti finaalin ja Jyväslentin pronssin suoraan 2-0 lukemin.

Loppusijoitukset tyttöjen SM-finaalissa olivat (suluissa viimeisen poolikierroksen sijoitus).
1. Salon Viesti (1) CT SM-1 Viesti
2. Loimaan Jankko (2.) CT SM-2 Jankko
3. Jyväslentis (9.)
CT SM-3 JyLe
4. Varkauden NMKY (6.)
5. Liedon Parma Ator (4.)
6. Savonlinnan Ajo (13.)
7. Euran Raiku-00 (8.)
8. Littoisten Työväen urheilijat (3.)
9. Raahe Power (13.)
10. Lapinlahden Veto (7.)
11. Nurmon Jymy Toro (19.)
12. Pieksämäen Tsemppi (5.)

Turnauksen All-Stars pelaajiksi valittiin maajoukkuevalmentajien ja joukkueiden esitysten perusteella:
#15 Emmi Välimäki P, Jankko
#2 Roosa Heikkiniemi YP, Viesti
#1 Suvi Kokkonen YP, JyLe
#18 Jutta Riikonen YP, Viesti
#15 Tuuli Mäki KT, Viesti
#10 Inka Tuominen KT, Jankko
CT SM AllStars

Lopulliset ottelutulokset

Tilastot

Kisaviikonlopun kuvat

Avainsanat: , , , , ,

Kategoriat: 2014-2015, C-tytöt SM-finaalit

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s