Mini-ikäisten sääntöihin muutamia isoja muutoksia 2015–16

Tässä suurimmat muutokset:

1. Uudet syöttösäännöt:

F-ikäiset:

– Kaudella 2015–16 F-ikäisissä joukkueet aloittavat vuorotellen (riippumatta siitä kumpi joukkue voittaa pisteen).

– Ennen peliä arvotaan ensimmäisen erän aloittava joukkue (toinen joukkue aloittaa toisen erän)

– Joukkue tekee kiertovaihdon vain siinä vaiheessa, kun aloitusvuoro tulee ko. joukkueelle (paitsi tietenkin ennen erän ensimmäistä palloa). Eli vastaanottoon valmistautuva joukkue ei enää tee kiertovaihtoa, kuten aikaisempina vuosina.

 E-ikäiset:

E-nuorissa toteutetaan kaudella 2015–16 uudistettua aloitussyöttösääntöä, mikä on tuttu esim. tenniksen tie break – peleistä:

  • Peliä ennen arvotaan ensimmäisen erän ensimmäisen pallon aloittava joukkue
  • Ensimmäiseksi aloittavasta joukkueesta (Joukkue A) 2- paikalla oleva pelaaja aloitussyöttää ensimmäisen pisteen.
  • Yhden pelatun pisteen jälkeen aloitussyöttövuoro siirtyy toiselle joukkueelle (Joukkue B) riippumatta siitä kumpi voitti pisteen. Joukkue B tekee kiertovaihdon heti ensimmäisen pelatun pisteen jälkeen. Joukkueen B sama pelaaja aloitussyöttää toisen ja kolmannen pisteen (riippumatta siitä kumpi joukkue voittaa pisteet).
  • Kolmannen pelatun pisteen jälkeen aloitussyöttövuoro siirtyy taas Joukkueelle A, joka tekee kiertovaihdon ennen neljännen pisteen aloittamista. Joukkueen A sama pelaaja aloitussyöttää kaksi seuraavaa pistettä (riippumatta kumpi joukkue voittaa pisteet)
  • Samalla tavalla erän loppuun, eli aina kahden pelatun pisteen jälkeen aloitussyöttövuoro vaihtuu toiselle joukkueelle, joka tekee kiertovaihdon ennen syöttövuoronsa aloittamista.
  • Toisen erän aloitussyötöt aloittaa Joukkue B ja kolmanteen erään arvotaan aloittava joukkue. Kolmannessa erässä aloitussyöttösääntö toimii samoin kuin kahdessa ensimmäisessä erässä.

 D-ikäiset:

  • D-ikäisissä syöttösääntö ja muukin pelaaminen tapahtuu kuten aikaisempinakin kausina.

 

 

2. Yli-ikäiset pelaajat

Yli-ikäispelaajien käyttö on tarkoitettu seuroille, joilla muuten olisi vaikeuksia saada joukkuetta sarjaan. Säännön avulla on helppo saada aloitteleva pelaaja mukaan kilpailutoimintaan nopeasti. Muutoksena tulevalle kaudelle tulee olemaan, että yli-ikäispelaajalle ei tarvitse hakea lupaa etukäteen, vaan joukkue ilmoittaa turnauksen teknisessä palaverissa yli-ikäiset pelaajat ja ruksaa jokaisen ottelun pöytäkirjaan yli-ikäispelaajan kohdalle raksin pöytäkirjaan. E- ja D-ikäisissä voi käyttää yhtä korkeintaan yhden vuoden yli-ikäistä pelaajaa. Yli-ikäispelaajarajoitus on ottelukohtainen, eli yli-ikäisiä voi turnauksessa olla useampiakin. Yli-ikäisiä pelaajia voi ottaa mukaan myös kesken kauden, vaikka joukkueella ei olisi ollutkaan yli-ikäistä ensimmäisissä turnauksissa.

E- ja D-ikäisissä jatkossakin joukkueiden tulee hakea lupaa alueen sarjahoitajalta aluemestaruusturnauksiin (kevään viimeinen turnaus) yli-ikäispelaajien käyttöön.

 

3. Aloitussyöttö ja vastaanotto

Hihalyöntivastaanotoksi hyväksytään myös 1- tai 2-käden tiikeri tai kierähdys.

 

4. Turnausten järjestäminen

Turnausjärjestäjän tulee ilmoittaa tulos heti pelatun ottelun jälkeen. Tulosten lähettämisen myöhästyminen yli 12 tunnilla voi vaikuttaa kyseisen seuran joukkueiden mahdollisuuksiin saada kotiturnauksia kuluvalle kaudelle. Turnauksen juryn tekemät päätökset tulee kirjata turnauksen yhteenvetolomakkeeseen. Pelaajien nimet, numerot ja yli-ikäisruksit tulee täyttää jokaisen ottelun pöytäkirjaan tarkistamisen helpottamiseksi.

 

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,

Kategoriat: 2015-2016, Minisäännöt, Sarjamääräykset, Säännöt

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s