Yli-ikäissääntö ja myönnetyt luvat

Alkuperäisissä sarjamääräyksissä julkaistuihin yli-ikäissääntöihin on lisätty mahdollisuus anoa lupaa pelata sekä yli-ikäisenä että oman ikäisissään.

Yli-ikäissääntö on tarkoitettu auttamaan pieniä joukkueita saamaan sarjaan joukkue aikaiseksi. Kaudelle 2022-2023 sääntöä on päivitetty niin, että jos pelaaja pelaa yli-ikäisenä nuorempien joukkueessa, hän ei voi pelata oman ikäisissään eivätkä häntä koske seuran sisäiset siirrot siinä ikäluokassa, jossa hän pelaa yli-ikäisenä. Uusi sääntö on myös se, että jos joukkueessa on missään vaiheessa kautta pelannut yli-ikäinen, ei B-C-sarjoissa joukkueella ole mahdollisuutta pelata A-C-pooleissa, niissä viimeisen poolivaiheen pooleissa, joissa pelataan pääsystä SM-välieriin, SM-välierissä eikä -finaaleissa.

Liiton nuorten sarjajaoksen päätöksellä 24.8.2022 sääntöön on tehty lisäys, jonka mukaan pelaajalle voi tehdä henkilökohtaisen anomuksen, jotta hän voisi pelata sekä yli-ikäisenä nuorempien joukkueessa että oman ikäisissään. Tällaisia tilanteita ovat esim. ne, joissa joko nuorempien joukkue tai pelaajan oman ikäisten joukkue jäisi vajaaksi, jos pelaaja ei saisi pelata molemmissa. Vapaamuotoiset anomukset tulee lähettää sähköpostitse liiton kilpailu- ja seurapalvelupäällikölle Jari Lankiselle, jari.lankinen@lentopalloliitto.fi.

Alueilla on mahdollisuus tehdä omia tarkennuksiaan yli-ikäissääntöihin D-E-sarjojen osalta.

Kaudelle 2022-2023 myönnetyt luvat

Kategoriat: Ei kategoriaa

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä