Pohjolan tyttöjen valtikka takaisin Suomeen

215210_finland_wonSuomen tytöt ottivat Pohjolan valtikan takaisin Tanskalta lentopallon alle 18-vuotiaiden EM-karsinnoissa Kreikan Volosissa myöhään lauantai-iltana. Tanska voitti viime syksynä PM-kisoissa Kuortaneella Suomen, mutta nyt juutit kärsivät tappion 1-3 (15-25, 25-27, 25-23, 18-25).

– Peliin lähdettiin terävällä syötöllä. Tiedettiin, että Tanska yrittää tehdä saman. Melkoinen syöttökilpailu pelistä tulikin. Tämä aiheutti meille ainakin sen, että muu peli kärsi, Suomen valmentaja Aapo Rantanen kertoi.

– Joukkueena tämä ei ollut hyvä peli. Tästä syystä sinänsä hyvä, että pystyttiin melko kaksisella pelillä silti 3-1 voittamaan. 3-0 oli myös tarjolla, kun kolmatta johdettiin jo 16-10.

Suomi voitti muutaman pelaajan hyvillä henkilökohtaisilla syöttövuoroilla. Nea Hämäläinen teki 31 syöttöä peliin eli 1/3 joukkueen syötöistä. Myös Janika Rontti tuli syöttövaihtoihin todella tehokkaalla syötöllä, mm. neljännen erän ratkaisuvaiheessa.

– Tyylipisteitä ei jaeta ja kolme pistettä tästä pelistä. Kelpaa!, Rantanen kuittaa.

Sunnuntaina on vastassa Kreikka. Eniten päänvaivaa tuottaa 196-senttinen hakkuri Anthi Vasilantonaki ja vasenkätinen yleispelaaja Maria Sotiriu.

– Kovalla sykkeellä pitää sunnuntaina lähteä Kreikkaa vastaan pelaamaan, Rantanen sanoi.

Ottelun tilastot

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, EM-karsinnat 2013, U17-tytöt

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s