Pojat taipuivat Belgialle 1-3

221554_IMG_7231Suomen poikien kolmas peli alle 19-vuotiaiden EM-karsinnoissa toi ensimmäisen tappion luvuin 1-3 Belgialle. Myöhään lauantaina pelatun ottelun erät olivat 25-23, 23-25, 19-25 ja 19-25.

Kuuden joukkueen turnaus pelataan Unkarin Kecskemetissä. Kaksi parasta pääsee EM-kisoihin.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja varsinkin ykköshyökkääjät Samuli Kaislasalo ja Karri Kutinlahti löivät palloja kenttään tehokkaasti passari Jonne Väisäsen tarjoilusta. Suomi johti koko erän ja vei sen lopulta niukasti 25–23.

Toinen erä oli alusta alkaen tiukkaa ja tasaista vääntöä Suomen johtaessa niukasti. Erän lopulla tilanteessa 22-22 Belgia meni ohi ja vei lopulta erän 25–23. Suomen murheena erässä olivat suorat virheet, joita Suomi teki kymmenen Belgian kolmea vastaan. Myös Belgian syöttöpeli parani, kun vastaavasti Suomen heikkeni.

Kolmannessa erässä mentiin edelleen tasaisesti 16 pisteeseen asti, jossa Belgia nykäisi muutaman pisteen kaulan ja kasvatti sitä sen jälkeen tehokkaasti. Erä Belgialle 25–19. Suomelle kolmannen erän loppu oli hieman murheellinen, kun Miro Määttänen nyrjäytti nilkkansa ja joutui jättämään kentän.

Neljännessä erässä oltiin alakynnessä koko ajan, Belgian viedessä peliä hyvällä itseluottamuksella. Suomi turvautui useisiin vaihtoihin, joista olikin hetkittäin apua. Santeri Siren, Tapio Toiviainen ja Matti Toivola toivat peliin juuri sitä energisyyttä, jota tarvittiin. Erä kuitenkin Belgialaisille selvästi 25-19 ja koko ottelu 3-1.

Joukkueen paras pistemies oli Sakari Mäkinen tehden tehot 16/+5, myös kestitorjuja Samuli Kaislasalo ylsi hyville tehoille 12/+9.

Joukkueen päävalmentaja Pertti Honkanen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen pelaajien edesottamuksiin.

– Se tehtiin, mitä pystyttiin, Belgia oli vaan ulottuvampi (keskipituus 197cm) ja taitavampi loppua kohden, Honkanen kertoi.

– Ensimmäinen erä oli todella hyvää peliä ja vastustaja oli lirissä. Liiat virheet toisessa erässä käänsivät ottelun.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Unkarin, joka löi lauantaina Tanskan 3-2 ja on tasapisteissä Suomen kanssa. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 18.30.

Petri Välimetsä

Suomen tilastot

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, EM-karsinnat 2013, U18-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s