Venäjä löi Suomen pojat EM-kisoissa

Belgrad, Serbia – Venäjän pitkä ja ulottuva joukkue ei antanut Suomelle suuria mahdollisuuksia lentopallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoissa Belgradissa. Suomi hävisi kisojen ennakkosuosikkeihin kuuluvalle lajin mahtimaalle 0-3 (21-25, 14-25, 11-25).

Joukkueiden keskipituuksissa (ilman liberoja) on liki 10 sentin ero: Venäjä 201,0 cm ja Suomi 191,8 cm. Venäjällä on kuusi yli kaksimetristä pelaaja ja Suomella vain yksi, 205-senttinen keskitorjuja Samuli Kaislasalo. Tämä pituusero kieltämättä näkyi ottelussa.

– Venäjä se vaan on niin kova, ettei voitu mitään. Varmaan 15 kertaa ne löivät meidän torjunnan yli. Ei me olla koskaan pelattu näin pitkää joukkuetta vastaan. Nämä kaverit eivät ole pelkästään pitkiä vaan ne osaavat myös pelata, ovat kimmoisia ja taitavia, Suomen päävalmentaja Pertti Honkanen sanoo.

– Meidän omassa pelissä oli ilman muuta hyvää, että pystyttiin keskittymään hyvin koko ajan, eikä mitään paniikkia tullut. Suoria hyökkäysvirheitä tuli myös vähän. Ei tästä tappiosta mitään angstia jää.

190-senttinen hakkuri Antti Ropponen iski mukavasti jopa 15-20 senttiä pidempiä vastustajia vastaan. Hyökkäystehot olivat 60 prosenttia ja pisteitä tuli kuusi.

– Ei vastustajan pituus sinänsä ollut kauhean paha asia. Pitää vaan käyttää järkeä ja lyödä käsistä ulos tai tsekata palloa torjunnan taakse, Ropponen sanoo.

– Venäjän pelaajat ovat fyysisempiä kuin me ja he osaavat käyttää sitä hyväkseen. Heillä oli myös hyvä aloitussyöttö. Uskon että Venäjä on mitaleilla näissä kisoissa.

– Avauspäivän voitto Serbiasta oli meiltä huippuluokan peli ja se antaa näissä kisoissa mahdollisuudet vielä vaikka mihin, Ropponen toteaa.

Suomen avauskokoonpanossa Venäjää vastaan passarina pelasi Jonne Väisänen, hakkurina Tapio Toiviainen, keskitorjujina Samuli Kaislasalo ja Santeri Siren, yleispelaajina Sakari Mäkinen ja Kasimir Vuorinen sekä liberona Aleksi Mutka. Yksi suomalaisonnistuja pelissä oli Vuorinen, jonka vastaanottoprosentti oli hieno 88.

Avauserässä molemmat joukkueet tekivät runsaasti syöttövirheitä ja peli oli melko rikkonaista. Erän puolen välin paikkeilla Venäjä repi pienen eron, joka säilyi loppulukuihin 25-21 asti. Mäkinen teki erään neljä ja Jylhä kolme pistettä.

Venäjä aloitti toisen erän todella vahvasti ja otti pelin hallinnan käsiinsä. Suomi teki useita vaihtoja, mutta niistä ei ollut suurta apua. Venäjä rynnisti 25-14-erävoittoon. Hakkuriksi tullut Antti Ropponen teki hienosti viisi pistettä.

Kolmas erä jatkui Venäjän komennossa. Suomella oli aloitusten nostoissa vaikeuksia ja sitä kautta hyökkäyspeli tukehtui usein vastustajan pitkään torjuntaan. Erä meni melko tylysti Venäjälle 25-11.

Suomi kohtaa sunnuntaina Ranskan, tiistaina Turkin ja keskiviikkona Bulgarian. Lohkon kaksi parasta selviytyy välieriin ja kaksi seuraavaa otteluihin sijoista 5-8. Lohkon kahdella viimeisellä pelit päättyvät alkulohkoon. Kaikki sijoitusottelut pelataan Laktasissa, Bosnia-Hertsegovinassa.

Suomen lohkon avausottelussa lauantaina Turkki löi Bulgarian 3-2 (18-25, 25-22, 25-20, 23-25, 15-6). Turkki sai kaksi ja Bulgaria yhden sarjapisteen.

Suomen pistemiehet
Sakari Mäkinen 7
Antti Ropponen 6
Kasimir Vuorinen 4
Tapio Toiviainen 4
Lauri Jylhä 3
Samuli Kaislasalo 3
Miro Määttänen 2
Jonne Väisänen 1
Santeri Siren 1

Ottelun tilasto:
http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=25197

EM-kisasivut (mm. kuvia kaikista otteluista):
http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=596&PID=1254

Avainsanat: , , ,

Kategoriat: 2012-2013, EM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s