Suomen pojat yhden voiton päässä EM-kisojen mitalipeleistä

Belgrad, Serbia – Suomi on vain yhden voiton päässä mitalipeleistä alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoissa Belgradissa. Jos Suomi voittaa keskiviikkona alkulohkon viimeisessä ottelussaan Bulgarian 3-0 tai 3-1, niin Suomi on varmasti lohkon toinen ja menee EM-kisojen välieriin.

Tiistaina Suomi hävisi Turkille 2-3 (22-25, 25-17, 33-35, 25-18, 5-15), mutta tästä pelistä tullut yksi sarjapiste on juuri se piste, joka jätti mitalipelien avaimet Suomen omiin käsiin. Suomi on nyt lohkossa toisena seitsemällä pisteellä takanaan Ranska ja Turkki kuudessa pisteessä.

Jos Suomi voittaa Bulgarian vain 3-2, niin joudutaan laskemaan eräsuhteita. Joka tapauksessa Suomi on jo varmistanut paikkansa vähintään otteluihin sijoista 5-8 ensi viikonloppuna Laktasissa, Bosnia-Hertsegovinassa.

Bulgaria otti tiistain myöhäisottelussa Serbiasta kisojen ensimmäisen voittonsa erin 3-2.

Suomen päävalmentaja Pertti Honkanen oli varsin mietteliäs Turkki-tappion jälkeen, eikä halunnut vielä spekuloida mitalipeleillä.

– Turkki oli niin kova kuin odotettiinkin. Kolmannen erän tappio oli ratkaiseva. Se oli jo hallussa meillä, mutta siinä tuli joukkueelle herpaantuminen, Honkanen sanoo.

– Mahtavaa oli kuitenkin taas kuinka joukkue tuli takaisin neljännessä erässä. Kyllä on sitkeä porukka. Viides erä lähti huonosti alkuun. Me hyökättiin siinä heikosti.

– Hakkuri Tapio Toiviainen ja yleispelaaja Lauri Jylhä olivat tänään meidän parhaat. Toiviaisen suoritus vaihdosta kentälle tulleena pelaajana oli erittäin kova. Hänen tehonsa olivat +11. Hän oli tämän taistelun ruumiillistuma, Honkanen kehuu.

– Syöttövirheitä meille tuli liian paljon ratkaisupaikoissa. Se oli myrkkyä. Hyökkäysten teho vastaanotoista oli huono, mutta jatkopalloissa erittäin hyvä.

Suomen aloituksessa Turkkia vastaan passarina pelasi Jonne Väisänen, hakkurina Antti Ropponen, keskitorjujina Samuli Kaislasalo ja Karri Kutinlahti, yleispelaajina Sakari Mäkinen ja Jylhä sekä liberona Aleksi Mutka.

Avauserä lähti liikkeelle tasaisissa, mutta vähän hermostuneissa merkeissä. Virheitä tuli molemmille liikaa. Suomen vastaanotolla oli vaikeuksia Turkin syöttöjen kanssa. Erä oli tasan vielä 21-21-tilanteessa, mutta sitten Turkki sai yhden onnekkaan ässän ja pari onnistunutta hyökkäystä ja vei erän 25-22. Jylhällä oli erässä suomalaisista parhaat tehot, kuusi pistettä. Erän lopussa Mäkisen tilalle tuli Kasimir Vuorinen ja Ropposen tilalle Tapio Toiviainen.

He jatkoivat myös toisessa erässä, jossa Suomi rynnisti vahvasti 4-0-johtoon. Hyvä vire jatkui ja ero alkoi revetä: 12-6, 16-8 ja 20-12. Suomi vei erän selvästi 25-17.

Kolmas erä oli taas alussa tasaisempaa vääntöä, mutta pian alkoi Suomen varma seitsikko jauhaa pisteitä vastustajaa tehokkaammin. Suomi johti parhaimmillaan jo viidellä pisteellä 19-14, mutta Turkki nousi takaa tasoihin 20-20 ja lopulta mentiin pitkälle jatkopalloille asti. Huikea trilleri päättyi lopulta Turkin voittoon 35-33. Turkilla oli peräti kymmenen eräpalloa ja Suomella vain yksi.

Sisuuntunut Suomi pisti taas tehoa peliin neljännessä erässä ja karkasi 4-0-johtoon. Turkki taisteli ja pääsi parhaimmillaan kahden pisteen päähän, mutta Suomi vei erän 25-18. Mäkinen ja Jylhä pelasivat tämän erän yleispelaajina hyvin.

Ratkaisuerässä Turkki otti tyrmäävän alun mennen 5-0-johtoon ja rullasi siitä 15-5-voittoon.

Suomen alkulohkossa Venäjä on jo varma voittaja ja menee välieriin. Se otti tiistaina neljännen voittonsa, nyt Ranskasta. Luvut olivat 3-1 (25-17, 25-14, 23-25, 25-15).

Suomen pistemiehet

Lauri Jylhä 18
Sakari Mäkinen 16
Tapio Toiviainen 12
Karri Kutinlahti 11
Samuli Kaislasalo 9
Kasimir Vuorinen 5
Antti Ropponen 4
Jonne Väisänen 1

Ottelun tilasto:

http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=25208

EM-kisasivut:

http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=596&PID=1254

Avainsanat: , ,

Kategoriat: 2012-2013, EM-kisat, U20-pojat

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s