Sarjaohjelmat ja -järjestelmät 2013-2014

A-C-ikäisten sarjohjelmat ovat valmistuneet, ne löytyvät Tulospalvelusta. Sarjakohtaisia lisätietoja löytyy jokaisen sarjan omalta sivulta
A-pojatA-tytötB-pojatB-tytöt C-pojatC-tytöt

Jokaisessa sarjassa pelataan ensin tasonmittausturnaukset, joista sijoitusten mukaan joukkueet siirtyvät pooleihin. Ensimmäiset poolitkin, C-tytöillä jopa toiset poolit ovat vielä tasoturnauksia, joista parhaat jatkavat valtakunnallisessa SM-sarjassa, joissa on sarjasta riippuen kolme tai neljä poolia. SM-sarjan lisäksi poolit on jaettu maantieteellisesti kahteen 1-sarjaan ja isommissa sarjoissa vielä neljään aluesarjaan. Aluesarjasta voi nousta 1-sarjaan ja siitä SM-sarjaan tai päinvastoin.

Aikatauluihin väljennystä

Kaikki nuorten sarjat (A..F-ikäiset) pyritään pelaamaan jatkossa kolmen viikon syklillä (muutamia poikkeuksia löytyy, mm. A-ikäiset pelaavat harvemmin), mikä antaa enemmän aikaa turnausjärjestelyihin.

Alueen finaalit

Hiihtolomaviikoilla on pooleissa tauko, jolloin alueilla on mahdollisuus pelata erilliset alueiden finaaliturnaukset. Jokainen alue tekee itsenäiset päätöksen ajankohdasta ja järjestelmästä, jolla finaalit pelataan. Aluefinaaleihin voivat ilmoittautua myös ne joukkueet jotka eivät sarjassa ole muutoin mukana, tästä pitää sopia oman alueen sarjanhoitajan kanssa.

Muuta sääntöihin liittyvää

Uudet joukkueet voivat ilmoittautua mukaan milloin vain, joukkue aloittaa silloin oman alueensa alimmasta poolista. Ilmoittautuminen tulee tehdä aina viimeistään ennen edellistä poolivaihetta.

Yli-ikäiset pelaajat voivat pelata 1-sarjan ja aluesarjan pooleissa. Mikäli joukkue, jossa pelaa yli-ikäinen pelaa, on nousemassa SM-sarjaan, voi joukkue sinne nousta mutta yli-ikäinen pelaaja ei voi SM-sarjassa pelata. Pelikielto koskee myös keväällä välieriin meneviä joukkueita.

Seura, jossa on useita joukkueita samassa ikäluokassa, voi vaihtaa joukkueiden kokoonpanoja poolivaiheen jälkeen ennen välieriä ja vastaavasti välierien jälkeen ennen finaaleita.

Kesken poolivaiheen ei joukkueita voi muuttaa. Alemmalla tasolla pelaavasta joukkueesta voi nostaa pelaajia ylemmällä tasolla pelaavaan joukkueeseen yhden turnauksen ajaksi, jonka jälkeen kyseiset pelaajat saavat jatkaa alemmalla tasolla tai siirtää pelaajan kokonaan ylemmälle tasolle. Kaksi turnausta tai enemmän ylemmällä tasolla pelannut pelaaja ei saa enää pelata alemmalla tasolla.

Sarjajärjestelmän osalta otamme mielellämme palautetta vastaa, joten olkaa rohkeasti yhteyksissä.

Nuorten Sarjanhoitaja Kaisu Polso 0400-910327 tai kaisu.polso (at)lentopalloliitto.fi

Kilpailupäällikkö Jari Lankinen 0440-404890 tai jari.lankinen(at)lentopalloliitto.fi

Avainsanat: , , , , , , ,

Kategoriat: 2013-2014, A-pojat, A-tytöt, B-pojat, B-tytöt, C-pojat, C-tytöt

Tilaa

Uusimmat jutut RSS:llä

Ei kommentteja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s